DNA i-a trimis în judecată pe socrii lui Cătălin Cherecheș! Ce doi se află în prezent în spatele gratiilor
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 19.12.2023 la 14:17
Actualizat pe 19.12.2023 la 14:17
DNA i-a trimis în judecată pe socrii lui Cătălin Cherecheș! Cei doi se află, în prezent, în arest preventiv. Așadar, în timp ce fostul edil se află în închisoare, în Germania, socrii lui au primit o nouă lovitură dură.
- Socrii lui Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA
- În prezent, cei doi se află în spatele gratiilor
După ce a fugit din România folosindu-se de identitatea vărului său, Cătălin Cherecheș a fost prins de autoritățile germane și încarcerat în penitenciarul din Germania. Fostul primar din Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.
Socrii lui Cătălin Cherecheș, trimiși în judecată de DNA
În țară, veștile nu sunt bune nici pentru socrii fostului edil. Socrii lui Cătălin Chercheș au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. Cei doi sunt acuzați că au încercat să „cumpere” o sentință favorabilă pentru fostul primar al municipiului Baia Mare, între timp condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.
În cursul zilei de azi, DNA a anunțat, așadar, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpaţi (soţ şi soţie), pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.
"În data de 25 noiembrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluție mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.
Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, dar cel puțin egală cu suma menționată anterior, restul urmând a fi remiși după data când instanța de judecată ar fi urmat să pronunțe în cauza respectivă o soluție de achitare.
În contextul menționat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj – Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis și alte foloase necuvenite, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât și material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea „rezolvării problemei” la Baia Mare, cât și ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro.
În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra sumei de 50.000 de euro, ridicată cu ocazia procedurii flagrantului, în vederea confiscării speciale.", arată procurorii, scrie stiripesurse.ro.
Cătălin Cherecheş a fugit din ţară, prin Vama Petea, folosindu-se de identitatea vărului său
Spre finalul lunii noimebrie, Cătălin Chercheș a reușit să fugă din țară folosind o altă identitate. Fostul edil a trecut granița prin punctul de trecere a frontierei Petea, folosindu-se de identitatea vărului său cu care seamănă foarte bine, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Poliției de frontieră.
"La ora menționată la controlul de frontieră efectuat pe teritoriu maghiar s-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane: conducătorul auto care figura în regim de taxi, și un pasager pe scaunul din dreapta față. Cele două persoane s-au legitimat cu cărți de identitate românești dintre care una, acea a pasagerului, aparținea unuei rude a numitului Cherecheș Cătălin, persoană care locuiește într-un stat din Europa. În momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră se afla în fața tonetei, pe artera de circulație și a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identității din documente cu cei prezenți. Conform atribuțiilor de serviciu, polițistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar aflat la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei", au declarat reprezentanții Poliției de frontieră.
Citește și: Instanța a luat decizia definitivă! Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest preventiv pentru 30 de zile