Doctorițele de la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzate de omor, au fost eliberate din arest. Curtea de Apel București le-a acceptat contestația
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 20.08.2024 la 19:25
Actualizat pe 20.08.2024 la 19:25
Cele două doctorițe, acuzate de omor calificat, de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost eliberate din arest, ca urmare a deciziei luată de Curtea de Apel București. Medicii au depus contestație, care le-a fost acceptată.
- Doctorițele de la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzate de omor, au fost eliberate din arest
- Curtea de Apel București le-a acceptat contestația
Cele două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzate de omor, au fost eliberate din arest, după ce au solicitat ca măsura arestului preventiv de 30 de zile să fie înlocuită fie cu cea a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.
Doctorițele de la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzate de omor, au fost eliberate din arest
Doctorițele de la Spitalul Sf. Pantelimon au decis o contestație care le-a fost acceptată de Curtea de Apel București. Ambele sunt acuzate de omor cu premeditare, după ce ar fi scăzut doza de noradrenalină unui pacient în vârstă de 54 de ani, aflat la ATI.
„Având ca scop provocarea decesului unor pacienţi care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menţinerea în viaţă, acestea au conceput şi pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanţă esenţială în terapie intensivă, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale), cu consecinţa scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator. În sensul celor arătate mai sus, la data de 26.03.2024, ora 16,45, cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (pacient în vârstă de 54 de ani, în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 49/29 mm/Hg), inculpata M.M.A. a încercat să suprime viaţa pacientului prin reducerea bruscă a dozei de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 15 ml/h, la valoarea de 1 ml/h (valoare minimală care a fost menţinută o perioadă considerabilă de timp), însă decesul victimei nu s-a produs ca urmare a intervenţiei unei asistente medicale care a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie”, spun anchetatorii.
Unul dintre medici ar fi fost învățat de iubitul ei să se pregătească pentru audieri
Unul dintre medici ar fi fost sfătuit chiar de iubit, și el medic, cum să se pregătească pentru audieri, astfel încât să nu dea nimic de bănuit anchetatorilor. Bărbatul i-a recomandat „doamnei cu coasa” să citească biletul de adio lăsat de un medic care a recurs la un gest extrem, atunci când i-a spus că se poate inspira din rândurile respective.