DOCUMENT / Cum a reuşit China să facă faţă epidemiei de COVID-19! Detalii incredibile despre tratament și măsuri de siguranță

+9 click pentru
galerie

În plină pandemie de COVID-19, Ambasada Chinei din România a făcut public un document incredibil, cu măsurile luate de țara amintită pentru stoparea epidemiei și detalii despre medicamentele folosite împotriva virusului ucigaș.

Ambasada Chinei din România a făcut public un ”Ghid împotriva COVID-19”, în care medicii asiatici explică, pas cu pas, cum au reușit să facă față epidemiei care a izbucnit chiar din țara lor. Specialiștii chinezi spun că, în privința saloanelor în care sunt cazați pacienții diagnosticați cu virusul ucigaș, trebuie să fie luate următoarele măsuri: ”Pacienții suspecți sau confirmați vor fi separați în diferite zone ale salonului. Pacienții suspecți vor fi izolați în camera de tip single, izolate. Fiecare cameră va avea facilități precum o baie privată iar, activitatea pacientului trebuie restrânsă doar în limitele salonului de izolare. Pacienții confirmați pot fi internați în același salon cu o spațiere între paturi nu mai mica de 1,2 metri. Salonul va dispune de facilități precum baia private iar activitatea pacienților se va desfășura doar în interiorul salonului de izolare. (...)Vizitele şi îngrijirile din partea rudelor nu sunt permise. Pacienților trebuie să li se permită să aibă asupra lor dispozitivele electronice de comunicare pentru a facilita interacțiunea cu cei dragi. Pacienții vor fi instruiți pentru a contribui la prevenția răspândirii COVID-19 și vor oferi instrucțiuni despre modul de purtare a măștilor chirurgicale, despre igiena mâinilor despre comportamentul din timpul tusei, observații medicale și carantină la domiciliu”.

Pentru a proteja personalul medical, Ambasada Chinei în România susține că trebuie respectate cu strictețe următoarele măsuri: ”Înaintea începerii activității în cadrul clinicii de febră și a saloanelor de izolare, personalul trebuie să treacă printr-un instructaj strict pentru a ne asigura că vor ști cum să se îmbrace și cum să se dezbrace de echipamentele de protecție. Trebuie să treacă de astfel de examinări înainte de a li se permite să lucreze în aceste saloane. Personalul va fi împărțit în două echipe diferite. Fiecare echipă trebuie limitată la un maxim de 4 ore de lucru într-un salon de izolare. Echipele vor lucra în saloanele de izolare (zonele contaminate) la ore diferite. Se va asigura tratamentul, examinarea și dezinfecția fiecărei echipe în grup pentru a reduce frecvența mobilității echipelor înăuntrul și înafara saloanelor de izolare".

La capitolul ”Managementul sănătății”, oficialii chinezi menționează: ”Personalul din prima linie din saloanele de izolare - inclusiv personalul pentru îngrijire medicală, tehnicieni medicali și personal logistic vor avea cazare izolată și nu vor ieși fără permisiune. Personalului medical i se va asigura hrană nutritivă pentru a susține sistemul imunitar. Starea de sănătate a întregului personal de serviciu și a personalului din prima linie va fi monitorizată și înregistrată, inclusiv temperatura corporală și simptomele respiratorii; se vor rezolva toate potențialele probleme psihologice sau fiziologice de către experții relevanți. Dacă membrii din personal prezintă simptome relevante precum febră, aceștia vor fi izolați imediat și testați prin NAT. Odată cu încheierea activității personalului din prima linie, inclusiv a personalului pentru îngrijiri medicale, tehnicieni medicali sau personal logistic în zona de izolare și cu reîntoarcerea acestora la cotidian, vor fi mai întâi testați NAT pentru SARS- CoV-2. Dacă acesta va fi negativ, vor fi izolați colectiv într-o zonă specifică timp de 14 zile înainte de a fi scoși de sub observație medicală”.

Referitor la procedurile de dezinfecție pentru saloanele de izolare pentru COVID-19, Ambasada Chinei precizează: ”Poluanții vizibili vor fi aruncați complet înaintea dezinfecției și vor fi manipulați conform procedurilor de eliminare pentru sânge și alte vărsări de lichide corporale. Pereții și podeaua vor fi dezinfectate cu dezinfectante pe bază de clor 1000 mg/L cu ajutorul mopului, prin pulverizare sau ștergere. Asigurați-vă că dezinfecția durează minim 30 de minute. Realizați dezinfecția cel puțin de trei ori pe zi și repetați procedura oricând există contaminare”.

”Procedurile chirurgicale la pacienții suspecți sau confirmați 
(1) Duceți pacientul într-o sală de operație cu presiune negativă. Verificați temperatura, umiditatea și presiunea aerului din sala de operație.
(2) Pregătiți toate obiectele necesare operației și folosiți, pe cât posibil, instrumente
chirurgicale de unică folosință;
(3) Tot personalul chirurgical (inclusiv chirurgii, anesteziștii, infirmierele care ajută
la spălatul pe mâini și asistentele șefe din sala de operație) trebuie să se îmbrace în
echipamentul de protecție în sala tampon, înainte de a intra în sala de operații:
bonetă dublă, mască medicală de protecție (N95), ochelari medicali, haine medicale
de protecție, protectori de încălțăminte, mănuși din latex și mască de purificare a
aerului.
(4) Chirurgii și infirmierele care ajută la spălatul pe mâini trebuie să poarte
îmbrăcăminte pentru operație sterilă, de unică folosință, și mănuși sterile în plus
față de echipamentul menționat mai sus.
(5) Pacienții trebuie să poarte bonete de unică folosință și măști chirurgicale de
unică folosință, în funcție de situație.
(7) Asistentele șefe din zona de tampon sunt responsabile cu transportul obiectelor
din zona de tampon în sala de operație cu presiune negativă.
(8) Pe perioada operațiilor, zona tampon și sala de operații vor fi închise bine, iar
operația poate avea loc doar dacă sala este cu presiune negativă.
(9) Personalul irelevant nu va putea intra în sala de operație”,
mai precizează Ambasada Chinei din România.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro