Document oficial. Autoritățile au stabilit noile restricții împotriva COVID-19 pentru București
Publicat pe 26.10.2021 la 21:38 Actualizat pe 26.10.2021 la 21:38
Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a făcut în urmă cu puțin timp public documentul oficial prin care s-au stabilit noile restricții împotriva COVID-19. Iată ce ai voie și ce nu poți face pe perioada prelungirii stării de alertă pe teritoriul României.
- Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.
- Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă.
În urmă cu puțin timp, în ședința extraordinară de marți seara, conform reprezentanțiilor Prefecturii din București, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus în societate, s-au impus următoarele restricții.
Noile măsuri restrictive aplicate în București
Astfel, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun, excepție făcând câteva categorii de români, printre care și copiii sub cinci ani.
De asemenea, interzise sunt evenimentele publice sau private, iar competițiile sportive ce au loc în București se pot organiza fără spectatori. Cât despre slujbele religioase acestea se pot desfășura și în interior și în exterior, doar cu purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de doi metri între fiecare persoană.
Totodată, cu câteva excepții, legate de locul de muncă sau de prezentarea certificatului verde, în Capitală este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 22,00—5,00.
De altfel, de suferit vor avea și elevii, căci până la data de 07.11.2021, ora 24.00, se suspendă și activitatea after-school-urilor, iar după apariția a trei cazuri de infectare cu COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate cazării elevilor sau studenților, se instituie măsura închiderii clădirii pentru o perioadă de 14 zile.
Cât în ceea ce privește transportul public în comun, șoferii trebuie să verifice în permanență, mai ales la orele de vârf, gradul de aglomerare din interiorul autovehiculului, în timp ce pasagerii trebuie să respecte circuitul de urcare/coborâre în și din autobuze și tramvaie.
- în autobuze și troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși
- în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin ușa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uși
Întregul document oficial emis de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență îl găsiți AICI!