Doi părinți din Gorj, aflați în izolare, acuză grav autoritățile: „Primăria nu mi-a adus nici măcar lapte pentru copil”. Spusele edilului răstoarnă situația

Doi părinți din Gorj, aflați în izolare, acuză grav autoritățile © Arhiva

Doi soți din Gorj se află la cuțite cu autoritățile din comuna în care trăiesc. Veniți recent din Londra, acolo unde locuiau din anul 2004, tinerii și copilul lor în vârstă de un an și jumătate s-au autoizolat, de teama coronavirusului. Iar de aici până a porni un scandal cu edilul comunei nu a mai fost decât un pas.

Tinerii părinți, Andrei și Julia, din satul Mărăști, comuna Vladimir, județul Gorj, s-au întors din Londra pe data de 17 martie și s-au izolat la domiciliu, fără să aibă simptome specifice virusului ucigaș. Însă, la scurt timp, cei doi au început să acuze autoritățile locale pe motiv că nu le oferă hrană. Capul familiei a declarat că de o săptămână nu au ce mânca și cel mai rău este că nu au lapte pentru bebelușul lor.

„Ne-am întors pe 17 martie din Londra, pe aeroportul Craiova. De acolo mi s-a spus să merg acasă să mă izolez pentru 14 zile. Asta am făcut. L-am trimis pe unchiul meu să anunțe primarul din Vladimir că am ajuns, după care am sunat la DSP și la Poliție și am anunțat. De atunci, până azi, copilul meu a băut apă cu zahăr, pentru că nu am avut lapte. Ne-a adus un unchi lapte într-o zi și ne mai lasă la poartă mâncare bunica mea, în vârstă de 77 de ani, la care riscul e mai mare de îmbolnăvire. Suntem izolați, eu, soția și fiul nostru de 1 an și jumătate, de șase zile acasă, la țară, în comuna Vladimir, și primăria nu mi-a adus nici măcar lapte pentru copil. Îi dăm apă cu zahăr. Pampers nu, mâncare nu. L-am rugat pe domnul primar să ia din bani de la buget și când ies de aici scot de pe card și îi dau", a declarant Andrei corespondentului MEDIAFAX.

De cealaltă parte, edilul comunei a ieșit și el la declarații. Omul spune că familiei i s-a dat mâncare însă a fost refuzată. Ba mai mult, tânărul tătic ar fi făcut o listă cu alimentele preferate pe care vrea să le primească. Conform spuselor primarului, produsele de pe lista realizată de cei doi tineri ar fi costat în jur de 1.000 de lei.

„Mi-a dat o listă, cu tot felul de aberații. M-am dus a doua zi cu mâncare cumpărată de la magazin, cu cartofi, am plasele la mine aici, a refuzat, am fost cu polițiștii și cu asistentul comunitar. Nu a ieșit la poartă. A venit un unchi de-al lor la primărie să ne ducem să-i luăm ce e pe listă, nu ce vrem noi. Pe listă mi-a cerut carne tocată de curcan, carne tocată de vită, mușchi afumat, coastă afumată, ciocănele, cârnați de grătar, o listă pe o coală de caiet studențesc și pe o parte și pe cealaltă. După calculele mele, undeva de vreo zece milioane de lei vechi. A doua zi am cumpărat de la magazinul din fața primăriei, de 20 de lei pe zi de persoană, cât am stabilit. Am trimis polițistul la ora 9.00, nu a vrut să răspundă. Eu mă duc să-l rog pe om și el mă ignoră și își bate joc de noi? Noi am ajuns cârpele lor? Ei nu au contribuit în statul ăsta român cu absolut nimic. Au venit de pe unde au venit, fără să participe cu nimic", a precizat, Ion Ianăși, primarul comunei Vladimir, pentru aceeași sursă.

După ce edilul i-a dat replica, Andrei s-a apărat și a spus că vecinii i-au spus că au fost căutați, ei neștiind acest lucru.

„Am înțeles că au venit joi la 8.00. Avem casa în spate. Eu nu am auzit, însă stau la 200 de metri de primărie, nu mai puteau să vină o dată? Ai venit joi, însă eu nu mai mănânc până duminică? Avem sonerie, era poarta deschisă. Eu nu am auzit când au venit, dar de ce nu au mai venit de atunci? Nu aveam cum să refuz mâncarea, dacă eu am sunat la 112 să spun să îmi aducă. „Am decis să venim mai devreme, pentru copil, că am auzit de virusul acesta. Dar nu ne-am gândit că am putea ajunge să nu avem ce să mâncăm. A început a șasea zi în care nu am ce să-i dau să mănânce copilului. Primarul a mers la bunica mea de 77 de ani, care stă în același sat, și i-a zis că el nu îmi aduce ce e pe foaie, că el nu știe ce e ăla . El nu a venit la mine, că . Eu, de când am venit, am văzut Poliția o dată, când m-a întrebat câți locuim aici. Miercuri am sunat la 112 și a venit cineva, a luat lista și de atunci nu am mai văzut pe nimeni. Să stai cu un copil de 1 an jumate în casă de șase zile, să te uiți ca îi este foame și sa nu ai ce să-i dai, nu e normal. Nici măcar nu au venit să vadă dacă mai sunt la locuință, dacă am plecat. Nu a mai venit nimeni. Nici măcar o bucată de pâine nu am primit", a încheiat Andrei.

După ce va trece perioada de izolare, cei doi soți sunt hotărâți să se judece cu autoritățile locale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro