Doi români s-au întors duminică seara din China. Autoritățile îi monitorizează constant. Au contactat sau nu coronavirusul

Doi români s-au întors duminică seara din China © Arhiva

Este panică din nou în România, după ce, duminică seara, doi români s-au întors din China.

Cele două persoane au fost transportate din China în Germania, iar apoi în România prin intermediul unui zbor medical organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă a Uniunii Europene.

Deși, până în acest moment, starea de sănătatea a celor doi români este bună, autoritățile au decis să fie monitorizați constant.

Chiar dacă cele două persoane sunt asimptomatice, ele sunt în curs de testare și, vor rămâne sub supraveghere medicală încă două săptămâni, conform procedurilor.

Aceștia vor fi izolați într-un spațiu special din București, acolo unde sunt respectate toate condițiile de a nu răspândi virusul, în cazul contactării acestuia.

Bilanțul morților din cauza coronavirusului

În jur de 27 de țări au raportat îmbolnăviri cu coronavirus. Numărul de morți anunțat oficial de autoritățile chineze este de 813, iar alte aproape 40.000 sunt infectate cu virusul ucigaș. 

Însă, cel mai mare site de știri din China, a publicat o informație alarmantă, care contrazice spusele autorităților: coronavirusul a îmbolnăvit 154.000 de oameni și a omorât aproape 25.000 de persoane. Mai exact, numărul real de morți ar fi de 24.589, cu mult mai mare decât cifrele comunicate de autorități.

Nu sunt singurele informații tulburătoare publicate de site-ul de știri. Doctorul Song Yingjie, care a luptat nonstop cu epidemia încă de pe 25 ianuarie, a murit în urma unui infarct, răpus de oboseala la care sunt supuși sute de medici din China.

În Wuhan, orașul de unde a pornit toată epidemia, un copil nou născut a fost diagnosticat cu coronavirus, indicând astfel că virusul se transmite în pântec.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro