Doi Sfinţi cunoscuţi sunt prăznuiţi de creştini pe 11 octombrie. Lor trebuie să le spui "La mulţi ani!"

Sfântul Apostol Filip, sărbătorit pe 11 octombrie © Portalul Creştinului Ortodox

Este sărbătoare mare pentru creştini pe data de 11 octombrie. Doi Sfinţi sunt prăznuiţi în fiecare an, în această zi. Sfinţii Filip şi Zenaida sunt prăznuiţi de creştini pe data de 11 octombrie. Datorită vieţii lor trăită în credinţă, Sfinţii Filip şi Zenaida au fost trecuţi în rândul sfinţilor.

Mai mulţi români poartă aceste nume, astfel că dacă aveţi în familie persoane care poartă acest nume nu uitaţi să le sărbătoriţi aşa cum trebuie. De asemenea, şi pentru persoanele plecate dintre noi este bine să daţi ceva de pomană. În continuare vă prezentăm Rugăciunea către Sfântul Apostol Filip, care este bine să fie spusă în toate momentele vieţii.

CITEŞTE ŞI: Sfânta Parascheva. Ce trebuie să facă toate femeile însărcinate, pe 14 octombrie. Ajută bebelușul să aibă o viață lipsită de necazuri!

"Apostole Sfinte Filip, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre. Ca pe uscat umblând Is­rael, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-l înecat, a cântat: că cântăm lui Dumnezeu cântare de biruinţă. Luminându-te cu străluci­rile cele prealuminate ale lui Hristos, după împărtăşirea Dumnezeieştii Înţelepciuni, lu­mină a doua te-ai arătat, Mărite Apostole Filip, luminând sfinţite pe toţi credincioşii. Înfiinţându-se cu toată fiinţa noastră Cuvântul Cel mai pre­sus de fiinţă, te pune pe tine înainte sfinţit ucenic, să scoţi, înţelepte, neamurile de la întunericul cel fără de sfinţenie.

Prin punerea mâinilor sfinţi­lor ucenici, te-ai ales împreună cu Arhidiaconul Ştefan şi cu ceilalţi sfinţi dia­coni; ca unul ce erai plin de Du­hul lui Dumnezeu, Preaînţelepte Filip. Cel Ce ai zidit toate din ce n-au fost, ca o Pricinăte-a avut pe tine Întrupării Sale, Maica lui Dumnezeu, Preacurată. Pen­tru aceasta, după datorie, credincioşii pe tine te fericim. Amin!".

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro