Doi soți din Călimănești nu au respectat izolarea, după ce bărbatul s-a întors din Italia. Au luat la picior mai multe instituții din oraș

Doi soți din Călimănești nu au respectat izolarea, după ce bărbatul s-a întors din Italia. Cei doi au luat la picior mai multe instituții din oraș © Arhiva

Deși ne aflăm în plină pandemie de coronavirus, iar autoritățile și medicii se luptă cu toate puterile să ne salveze, mulți români dau dovadă de inconștineță și își pun viețile lor, dar și pe ale altora în pericol.

Coronavirusul se extinde cu rapiditate de la o zi la alta și asta din cauza faptului că unii români nu respect regulile impuse de autorități ori ascund față de cei în măsură faptul că ar putea avea coronavirus.

Deși ne aflăm în stare de urgență, trebuind să stăm cât mai mult izolați, doi soți din Călimănești nu iau în serios deloc virusul ucigaș.

O femeie din Vâlcea a luat la picior mai multe instituții publice din oraș, după ce soțul ei s-a întors din Italia. Cei doi au ascuns autorităților faptul că bărbatul s-a întors recent dintr-o zonă roșie a infectării cu coronavirus. Deși, pentru că au luat contact, cei doi soți trebuiau să stea izolați, au crezut că nu este necesar pentru că nu prezentau simptome specifice infectării cu Covid-19.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, soția bărbatului a ascuns faptul că acesta a revenit în România pe data de 9 martie. Deși pericolul ne pândește la tot pasul, pe lângă faptul că nu au declarat acest lucru, nici nu au respectat legile impuse.

Considerând că nu este necesar să se autoizoleze, femeia a ieșit în oraș pentru a-și rezolva câteva probleme. Asa se face că în perioada 9-20 martie a intrat în contact cu mai multe persoane, după ce a fost în mai multe instituții publice.

În cele din urmă oamenii legii au aflat, iar vineri, procurorii au deschis un dosar penal pe numele femeii. Acum ea este cercetată pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„În fapt, în cauză s-a reținut că numita D.E.E., deși cunoștea faptul că soțul său S.I. s-a aflat pe teritoriul Italiei, într-una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, de unde a revenit la domiciliul comun în data de 09.03.2020, a ascuns această stare de fapt, nu a respectat măsurile de autoizolare la domiciliu și s-a deplasat în perioada 09.03.2020 – 20.03.2020 în diferite locuri publice, precum și la sediul unor instituții publice”, anunţă reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro