Doliu imens în sportul românesc. Un mare antrenor a murit

+2 click pentru
galerie

Doliu imens în sportul românesc. Un mare antrenor a murit © Pixabay

Sportul românesc este în doliu! Un mare antrenor s-a stins astăzi din viaţă.

Federaţia Română de Altetism au făcut astăzi un anunţ cumplit. Fostul mare antrenor Ion Puică a murit la vârsta de 89 de ani.

Ion Puică a avut o carieră de succes în atletismul de performanţă. Munca acestuia a fost premiată, fiind legitimat la Şantierul Ploieşti (1953), CCA Bucureşti (1951-1952), Ştiinţa Bucureşti (1956-1957), Constructorul (1954), CSU Bucureşti (1958), Stadiul Român Bucureşti (1945) şi Ştiinţa Bucureşti (1959). Acesta a fost antrenat de nume mari precum Alexandru Mazilu şi Alexandru Ardeleanu.

A obţinut două titluri de campion naţional în urma rezultatelor la alergările de semifond şi fond.

Cariera sa de antrenor s-a desfăşurat în perioada anilor 1976-1988. A fost antrenor al lotului naţional pentru probele de semifond şi fond. A antrenat sportive mari, cum ar fi Paula Ivan, Maricica Puică şi Antoaneta Iacob. Acestea au obţinut medalii la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale şi cele Europene. 

În anul 1982 a primit titlul de antrenor emerit.

Un alt mare antrenor român a murit luna aceasta

Liviu Paraschiv, un mare antrenor în handbalul românesc, a murit la vârsta de 72 de ani. În ultimele clipe de viaţă a trecut printr-o suferinţă cumplită. Acesta a trecut printr-o operaţie chirugicală delicată, suferintă pe cord.

"Zi tristă pentru handbal! Drum lin catre cer, Liviu Paraschiv! Ne vom aduce cu drag aminte de tine, pentru că, după 35 de ani de cariera, vei rămâne parte importantă din istoria unor cluburi de referinţă în handbalul braşovean şi nu numai. Condoleanţe familiei îndoliate!", a postat CSM Corona Brasov pe reţeaua de socializare, în ziua în care regretatul antrenor s-a stins din viaţă.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro