Doliu în lumea artistică din Timișoara! O cunoscută actriță a murit

lumanare © spynews

Doliu pe scena Teatrului German din Timişoara, actriţa Ildiko Jarcsek-Zamfirescu a decedat la vârsta de 75 de ani.

Ildikó Jarcsek-Zamfirescu s-a născut în 1944 în Timişoara. A studiat filologia în Timişoara şi a absolvit secţia de actorie în limba germană din cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti. A debutat în 1970 la Teatrul din Botoşani, în piesa „Domnul Puntila şi sluga sa Matti”.

A fost actriţă a Teatrului German de Stat Timişoara în perioada 1973-2003, şi din nou în 2004.

Între 1983 şi 2001, Ildikó Jarcsek-Zamfirescu a fost directorul Teatrului German de Stat Timişoara, funcţie în care îi revin merite deosebite pentru păstrarea si promovarea teatrului profesionist de limba germană din România. Având în vedere emigrările masive la începutul anilor 90, actriţa a reuşeşit să revitalizeze trupa teatrului şi să impună instituţia ca pe una din scenele de frunte ale Timişoarei şi Banatului.

În perioada 2003-2004 a fost actriţă a Teatrului Maghiar de Stat “Csiky Gergely” din Timişoara

În perioada 1992-2003 şi în 2006 a predat actorie şi vobire scenică la secţia germană de teatru din cadrul Facultătii de Muzică a Universitătii de Vest din Timisoara.

A jucat în aproape toate localitătile cu populatie germană din România, precum si în Ungaria, Polonia, Austria şi Germania. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro