Doliu în lumea artistică! Poetul Emil Brumaru a murit, după ce a făcut stop cardio-vascular

Emil Brumaru a murit © Facebook

Emil Brumaru, unul dintre cei mai îndrăgiţi poeţi din timpurile noastre, s-a stins din viaţă. Acesta a suferit un atac cardio-vascular şi era internat în spital. Abia împlinise vârsta de 80 de ani. 

Emil Brumaru s-a confruntat în ultimul timp cu probleme de sănătate, dar totul părea că se îmbunătăţeşte, uşor-uşor. Însă, în urma a două stopuri cardiace, a intrat în comă, iar organismul său a cedat înainte de miezul nopţii, potrivit antena3.ro.

Veste a fost dată de Liviu Antonesei, un prieten apropiat al poetului. “În noaptea asta, cu puţin înainte de miezul nopţii, poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervaţia de îngeri. E greu să scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani. Pe la jumătatea anilor 70, când se năştea şi în mine un fel poet, dintre poeţii ieşeni ai vremii, îmi plăeau cel mai mult cei cinci din generaţia numită 70 – Petru Aruştei, Dan Laurenţiu, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Brumaru. I-am scris în ordinea în care ne-au părăsit, m-au părăsit. M-am bucurat de apropierea lor, am scris despre ei, i-am iubit mult, îi iubesc şi acum. Emil împlinise de curând 80 de ani şi era într-o formă de invidiat, cel puţin aşa mi se părea mie. Joi seara, a făcut un ACV, a fost internat la spital şi supus terapiei intensive, în după- amiaza de azi, îşi revenise, a spus poezii asistentelor, a mâncat, a glumit. După câteva ore, a venit vestea că a avut două stopuri cardiace şi a intrat în comă. Am sperat totuşi într-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23, 35 a plecat”, a transmis profesorul universitar Liviu Antonesei.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro