Doliu în lumea muzicală românească! Garbis Dedeian a murit

Doliu în lumea muzicală românească! Garbis Dedeian a murit © Facebook

Lumea artistică din România este îndoliată! Garbis Dedeian, unul dintre cei mai mari jazzmani ai ţării noastre s-a stins din viaţă.

Garbis Dedeian a murit la 61 de ani. Dragostea lui pentru muzică a fost nemărginită, numărându-se printre cei mai de preţ artişti, cu care ţara noastră se poate mândri. La rândul său, acesta a fost formatorul a zeci de muzicieni celebri. 

Talentul artistului este inegalabil, fiind un masestru în ceea ce priveşte cântatul la saxofon. El a făcut parte din cea mai faimoasă formaţie jazz din România, fiind coleg de breaslă cu nume mari, precum Anca Parghel, Mircea Tiberian, Corneliu Stroie, etc.

Atât admiratorii, cât şi apropiaţii lui Garbis Dedeian sunt şocaţi de vestea cutremurătoare.  Unul dintre apropiaţii săi, pianistul Alex Pădureanu a declarat că în ultima perioadă artistul era foarte dezamăgit de indiferenţa colegilor săi, care nu îi mai ofereau respectul cuvenit.

"Mi-a fost ca un tată, frate și profesor. Nu moartea sa m-a îngrozit și singurătatea în care a trăit în ultimul timp și grija zilei de mâine, care l-a afectat mult.O spun cu toată responsabilitatea. Pe Garbis îl deranja nu faptul că trecea printr-o criză financiară, ci fățărnicia colegilor de breaslă, care, în ultimul timp, nu prea îl băgau în seamă, nici măcar să-l întrebe de sănătate. Bani nu ar fi cerut nimănui, pentru că a fost un timp orgolios și cu mare personalitate. De fapt așa sunt marii muzicieni", a transmis pianistul Alex Pădureanu pentru Libertatea.

Printre cei care şi-au exprimat regretul pentru moartea sa se numără şi Daniel Iordăchioaie. Artistul a transmis un mesaj emoţionant pe Facebook.

"A mai încetat din viaţă un om şi un muzician de excepţie... Garbis Dedeian. Drum lin dragule!", a scris Daniel Iordăchioaie pe reţeaua de socializare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro