Doliu în lumea sportului! Un mare ciclist s-a stins din viaţă

Doliu în lumea sportului! Un mare ciclist s-a stins din viaţă © Pixabay

Lumea sportului este îndoliată! O mare legendă a ciclismului a murit, după ce şi-a dedicat întreaga viaţă mersului pe bicicletă. 

Gheorghe Adam a fost un celebru ciclist din Târgu-Jiu. El era cunoscut ca fiind legenda ciclismului din Gorj şi ca ”omul ștafetă” în zona Ardealului, datorită pasiunii sale pentru acest sport.

Sportivul a murit ieri, pe data de 11 februarie, la vârsta de 83 de ani. 

De-a lungul vieţii sale, Gheorghe Adam a mers la aproape toate manifestările istorice din România, participând cu bicicleta mai ales la cele de pe data de 1 decembrie. Bărbatul era văzut deseori circulând cu bicicleta, afişându-se cu diverse insigne. Bibicleta lui era decorată cu două steaguri: România și Uniunea Europeană.

Gheorghe Adam se autointitula inventatorul "Bicicletei cu patine" şi al "Bicicletei amfibie".

Potrivit spuselor sale, bărbatul şi-a descoperit pasiunea pentru ciclism de la o vârstă foarte fragedă. Bărbatul a început să meargă pe bicicletă de la cinci ani.

Povestea lui este una emoţionanţă, având în vedere că prima sa bicicletă fusese luată de pe front, în perioada războiului, după ce a găsit-o abandonată. 

“Am practicat ciclismul de la vârsta de cinci ani. Prima bicicletă am luat-o de pe front. În perioada războiului, se adunau bicicletele de la oamenii din sat şi se împărţeau la soldaţi. Copil fiind am luat o bicicletă abandonată pe câmp şi am dus-o acasă. Deşi era defectă, am proptit-o într-un gard şi am început să pedalez. Aşa am învăţat să merg cu bicicleta”, a mărturisit Gheorghe Adam acum câțiva ani, potrivit ciao.ro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro