Doliu în muzica populară! O îndrăgită artistă s-a stins din viață

+2 click pentru
galerie

Natalia Gliga © captura youtube

Cunoscuta interpretă e muzică populara, Natalia Gliga, în vârstă de 77 de ani s-a strins din viață aseară, în urma unei comoții cerebrale. Benone Sinulescu a declarat că soțul artistei ar fi găsit-o azi-noapte, fără suflare, în dormitor.

"Era un om absolut deosebit, o cântăreață sensibilă care nu a vrut să iasă în prim plan, dar ea oricum era de mult în prim plan. Era o persoană corectă, punctuală și se comporta foarte frumos. A avut grijă cum să arate bine și cum să cânte pe scenă. Era o ființă citită, veșnic avea o carte la ea. Am o durere uriașă. Am vorbit cu soțul ei și nici nu putea să vorbească. A murit azi-noapte. Mă doare sufletul când văd că toți pierim unul câte unul!", a declarat Benone Sinulescu în cadrul unei emsiuni, la RomaniaTV.

Natalia Gliga face parte din categoria interpreților grei ai „Generației de Aur a Folclorului Românesc”, care în cei 34 de ani de carieră a cântat pentru circa 200 de președinți de state și personalități. De-a lungul anilor solista a cântat în turnee în Franța, Germania, Austria, Bulgaria și Elveția. Azi Natalia Gliga este membră a Uniunii Compozitorilor din România și a Uniunii Interpreților din România, are șapte discuri și zeci de înregistrări la radio și televiziune , conform musicartist.ro.

A cântat în multe turnee, în compania unor artiști ca Benone Sinulescu, Ileana Constantinescu, Alexandru Lăzărescu, Elena Sărăroiu, Maria Ciobanu, Ion Cristoreanu, Maria Dragomiroiu, Felician Fărcaşu, Maria Văduva și mulți alții. Puţină lume ştie însă, că Natalia Gliga, împreună cu solistul Ion Luican au format primul duet muzical din istoria folclorului autentic românesc, înainte de apariţia lui Ion Dolănescu şi Irinei Loghin.

Știre în curs de actualizare

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

M.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro