Doliu la ANM! Celebrul meteorolog Dumitru Baltă s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 26.05.2023 la 13:38
Actualizat pe 26.05.2023 la 13:38
Doliu la Administrația Națională de Meteorologie! Celebrul meteorolog Dumitru Baltă s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani după ce, în urmă cu câteva zile, suferise un atac cerebral. Bărbatul a fost găsit inconștient în propria locuință de către o prietenă care a mers să-l viziteze.
- Doliu la Administrația Națională de Meteorologie
- S-a stins din viață celebrul meteorolog Dumitru Baltă
- Avea 76 de ani
Dumitru Baltă s-a numărat printre cei mai mari specialişti români în meteorologie. Acesta și-a început cariera în anul 1978, iar 8 ani mai târziu, în 1986, a fost cel care a prezentat primul buletin meteo după accidentul nuclear de la Cernobîl. Meteorologul se pensionase în urmă cu mai bine de un deceniu, în anul 2011, însă a continuat să predea la Facultatea de Geografie.
A murit celebrul meteorolog Dumitru Baltă
Celebrul meteorolog Dumitru Baltă s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani după ce, în urmă cu câteva zile, suferise un atac cerebral. Bărbatul a fost găsit inconștient, în propria locuință, de către o prietenă care a mers să-l viziteze acasă. Femeia era îngrijorată pentru că bărbatul nu mai dădea niciun semn.
Dumitru Baltă a ajuns apoi la Spitalul Militar, acolo unde cadrele medicale i-au pus diagnosticul: coronavirus. Ulterior, expertul a fost transferat la Spitalul Colentina iar medicii au constatat că acesta suferise și un AVC.
Dumitru Baltă, despre cele mai dificile momente din carieră
În urmă cu ceva vreme, întrebat despre cele mai dificile momente din carieră, Dumitru Baltă spunea că, în tinerețe, atunci când a lucrat la stațiile meteo situate în vârf de munte, cele mai dificile luni au fost cele petrecute pe Vârful Țarcu din Carpații Meridionali.
„La coborâre a trebuit să trecem printr-un nor, în structura unui nor, în care nu vedeam la doi metri și ne orientam după poteca de zăpadă care era mai bătătorită și mergeam talpă lângă talpă. Vă dați seama, să nu vezi la doi metri și să te orientezi după poteca veche, după cât de bătătorită este zăpada”, povestea Dumitru Baltă.