Doliu pentru lumea teatrului! S-a stins din viaţă Ion Cazaban

Ion Cazaban a murit © Facebook

Lumea teatrului este în doliu. Criticul de teatru Ion Cazaban s-a stins din viață astăzi, la 83 de ani. Trupul neînsufleţit va fi depus joi la capela Cimitirului Bellu Ortodox.

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 13 iulie, la orele 12:00, la acelaşi cimitir, informează Uniter. Ion sau Jean Cazaban a fost critic de teatru, istoric și profesor universitar, un nume notoriu în lumea teatrului. A fost cercetător ştiinţific principal la Institutul de Istoria Artei "G.Oprescu", al Academiei Române, Ion Cazaban a scris, din 1969 până în prezent, numeroase studii dedicate istoriei regiei, scenografiei şi avangardei teatrale româneşti, publicate în revistele Institutului de Istoria Artei. 

Citește și: Doliu în lumea modei! Un fost fotomodel s-a spânzurat

Ion Jean Cazaban a publicat câteva sute de articole (cronici de teatru sau film, recenzii) în reviste precum Teatrul, Contemporanul sau România liteară.  În anul 2011, a primit Premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro