Dorința neobișnuită a unei tinere venită cu pisica în geantă, la mall: "A cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare"

Dorința neobișnuită a unei tinere venită cu pisica în geantă, la mall: "A cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare"

Noile măsuri impuse în ultima perioadă au dat peste cap ritmul normal al vieții. Este și cazul unei tinere din Brașov, care a fost foarte surprinsă de faptul că nu își mai poate cumpăra anumite produse.

Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol, a povestit câteva dintre peripețiile polițiștilor, la puțin timp de la instituirea noilor măsuri de către autorități. Forțele de ordine au verificat motivele pentru care oamenii și-au păsăsit casele, în perioada stării de urgență.

„Un ultim caz s-a petrecut la Braşov. O tânără s-a gândit să-şi plimbe pisica la mall. De fapt avea de gând să-şi cumpere nişte haine, iar plimbarea pisicii în geantă era numai un pretext. La venirea poliţiei, după ce i s-a explicat că magazinele din mall sunt închise, s-a enervat foarte tare şi a cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare în aşa fel încât <lumea să-şi poată cumpăra şi haine sau articole de machiaje, nu numai mâncare sau medicamente>.", a declarat Cosmin Andreica.

Românii inventivi nu respectă noile legi

De asemenea, au mai fost surprinse persoane care încercau să folosească diverse pretexte pentru a petrece timpul afară din casă, chiar dacă nu era imperioasă nevoie.

"Am mai avut situaţii în care cetăţenii erau cu peştişorul în pungă şi spuneau că şi-au scos animalul de companie la plimbare. Este o poveste reală. Sau am avut situaţii în care cineva şi-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a maşinii. Oamenii sunt inventivi, dar sub o formă sau alta trebuie să fim conştienţi că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a mai spus Andreica. 

Pe lângă întămplările comice dar ilegale, Cosmin sfătuiește populația să respecte reglementările impuse de autorități și să dea dovadă de responsabilitate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro