Dosarul Ayahuasca. Fostul şef al DGIPI, Gelu Oltean, trimis oficial în judecată

Dosarul Ayahuasca. Fostul şef al DGIPI, Gelu Oltean, trimis oficial în judecată © Facebook

Decizie în dosarul Ayahuasca. Fostul şef al DGIPI, Gelu Oltean, a fost trimis în judecată. Procurorii DIICOT îl acuză, printre altele, de trafic de droguri, după ce a organizat alături de iubita sa şi un cetăţean britanic şedinţe de şamanism. 

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gelu Oltean. Fostul şef al DGIPI este acuzat că a organizat, împreună cu iubita lui, Vanessa Youness, şi cetăţeanul britanic Thomas Lishman şedinţe de şamanism. La aceste ritualuri participau zeci de persoane şi se consumau droguri.

Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman sunt acuzaţi, conform unui comunicat al DIICOT, de constituire a unui grup infracţional organizat, punerea la dispoziţie a unui local pentru consumul ilicit de droguri; desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept; trafic de droguri de mare risc; introducerea în ţară de droguri de mare risc; trafic de produse sau substanţe toxic şi efectuarea de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Începând cu anul 2017 şi până în 14 februarie 2019, procurorii au concluzionat că inculpații au inițiat „o structură de crimă organizată”, care a acționat atât în România, cât și în Spania, Olanda, Franța, Mexic. 

Persoanele care participau la şedinţele de şamanism trebuiau să plătească pentru evenimentul din România 550 de euro/persoană, în cazul în care acceptau să fie cazați în camere pentru două persoane, sau 1.100 euro/persoană, dacă persoana în cauză dorea să fie cazată singură. 

Dosarul a fost înaintat către Tribunalul Dâmboviţa pentru judecare, potrivit Mediafax.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro