Două cutremure în trei ore, în România. În ce zone s-au produs seismele

Două cutremure în trei ore, în România. În ce zone s-au produs seismele © Arhiva

Două cutremure s-au produs consecutiv noaptea trecute, la un interval de mai puțin de trei ore. Sunt primele seisme care se produc în România, după cel major petrecut pe data de 31 ianuarie și a avut o magnitudine de 5.2 pe scara Richter.

Primul cutremur de azi-noapte s-a produs la ora 22:42, în zona seismică Vrancea și a avut o magnitudine de 2.7 grade pe scara Richter, la o adâncime de 120 de kilometri. Acesta s-a resimțit și în orașe precum Ploiești sau Brașov. Pe de altă parte, al doilea cutremur s-a produs la ora 01:11, tot în zona seismică Vrancea, cu o magnitudine de 3.3 pe scara Richter și la o adâncime de 88 de kilometri. 

Un seism de 5.2 grade a zbuduit România

Profesorul Gheorghe Mărmureanu ca spus că fenomenul seismic a fost unul singural. De asemenea, în opinia sa, mişcarea tectonică este normală. Directorul onorific al INFP a precizat că sunt alte probleme care ne vor afecta însă, pe toţi: Africa se rupe în două.

„A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici. Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două, iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa. Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, vineri, potrivit România TV.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro