Drama unei asistente din Suceava care a îngrijit o bolnavă de coronavirus: „Toți care au fost acolo, în prima linie, la toată lumea i-a venit pozitiv”

Drama unei asistente din Suceava care a îngrijit o bolnavă de coronavirus: „Toți care au fost acolo, în prima linie, la toată lumea i-a venit pozitiv” © pexels

O asistentă de la Spitalul Județean Sueava, care a avut grijă, împreună cu alte colege, de o pacientă cu coronavirus, a făcut dezvăluiri șocante despre felul în care se simte, și deși a făcut testul, nu cunoaște rezultatul.

Femeia a povestit cum ea și colegele ei au fost testate pentru infecția cu noul coronavirus, însă rezultatele întârzie să apară, deși ea acuză simptome specifice.

„Eu acum nici nu mai pot respira, îmi dă aer cu porția, stau acasă, nu mai pot respira. Da, mi-e rău și nu răspunde nimeni la telefon. Nu știu nimica, nu știu niciun rezultat, de sâmbătă testată. Suntem trei asistenți și două infirmiere, care am lucrat direct cu pacienta de la Rădăuți (n.r. – patroana pensiunii de la Sucevița, care a decedat). Eu vă zic că nu ia nimeni nicio atitudine. Am sunat pe doamna doctor Zorescu și nu ne dă niciun răspuns, nu știe. Dar de sâmbătă, oameni buni, de sâmbătă, am fost acolo patru ture. De pe data de 12 am fost de noapte. Puteți scrie orice, mi-e indiferent că nu ia nimeni nicio măsură.", a declarat asistenta medicală, pentru ziardesuceava.ro.

Deși indicat era ca toate cadrele medicale să fie carantinate, cunoscute sau nu rezultatele testelor, femeia spune că toți au fost trimiși acasă, alături de familiile lor.

"Stăm acasă. Ne-au trimis acasă la familie. Soțul meu se simte și el rău și are peste 60 de ani. Pe grup s-a circulat că s-au uitat probele în spital și nu s-au dat. În fața mea i-au venit rezultatul, în spatele meu i-a venit rezultatul și mie nu mi-a venit rezultatul și am fost aceleași colege. Toată lumea care a fost acolo, în prima linie, la toată lumea i-a venit pozitiv.", mai spune femeia.

Infectați cu echipamentele pe ei

Asistenta mai povestește faptul că, deși au purtat echipamentele de protecție, totuși au luat contact cu femeia infectată cu COVID-19, din Rădăuți, care, ulterior, a și murit.

"Noi am stat cu febră, am fost vineri cu febră 38 și-am mai fost cu ea pe tură. Vineri a fost ultima tură când am dus-o în terapia mare. Am lucrat cu echipament, am încercat să ne păzim, cât de cât, că am înțeles de la colegi că e venită din croazieră și am încercat, dar spălând-o, punându-i pansament, schimbându-i de acolo lenjeria, ajutând-o să se schimbe, s-a putut întoarce, am putut duce mănușa la gură, am putut face ceva, nu?", a mai adăugat cadrul medical.

"Masca pe față îți aburește ochelarii, îți aburește nu poți să dai, o dai involuntar, o dai involuntar fără să-ți dai seama. Am făcut trei zile la rând febră, dureri musculare, dureri de cap, oculare, dar asta am făcut vineri, sâmbătă. Febră nu mai avem, dar nu pot respira, tușesc foarte tare plămânul și creieru-n cap”, a continuat asistenta de la Spitalul Județean Suceava.

Până la momentul actual, 17 persoane au decedat din cauza coronavirusului, dintre ele 7 fiind din județul Suceava.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro