E oficial! Profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru o fraudă de 80 de dolari va fi adus în ţară

E oficial! Profesorul român condamnat la 8 ani de închisoare în China pentru o fraudă de 80 de dolari va fi adus în ţară © arhivă

Veşti bune pentru Marius Balo, românul condamnat la 8 ani de închisoare în China, pentru o fraudă de 80 de dolari. După 6 ani petrecuţi după gratii, autorităţile chineze au aprobat transferarea profesorului în România. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, profesorul clujean care a fost condamnat în China la 8 ani de închisoare pentru o fraudă contractuală de 80 de dolari va fi transferat în România, după aproape şase ani petrecuţi acolo, după gratii.

Joi, 9 ianuarie, autorităţile chineze au informat Ministerul Justiţiei că sunt de acord cu transferarea lui Marius Balo în România. 

„Acordul autorităților chineze privind transferarea persoanei condamnate a fost dat în urma demersurilor juridice și diplomatice ale Ministerului Justiției din România alături de Ministerul Afacerilor Externe”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

Practic, "Ministerul Justiției a corespondat cu omologii chinezi pentru obținerea documentației de transfer și a sesizat autoritățile judiciare române în vederea recunoașterii pedepsei aplicate de instanțele chineze".

Încă de la data de 1 octombrie 2019, Curtea de Apel Cluj a dispus recunoașterea și transferarea lui Marius Balo în România. Pe teriotoriul ţării, Marius Balo are să îşi continue executărea pedepsei de 8 ani de închisoare. 

Autorităţile române trebuie să se ocupe de demersurile necesare pentru aducerea în țară a lui Marius Balo.

Profesorul clujean s-a stabilit în China în anul 2010 și s-a angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing. Din 2013, românul a obţinut postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro