Echinocțiu de primăvară 2020. Începe primăvara astronomică
Publicat pe 21.03.2020 la 11:21 Actualizat pe 21.03.2020 la 11:22
Echinocțiul de primăvara a avut loc pe data de 20 martie și a marcat oficial venirea primăverii din punct de vedere astronomic.
Echinocțiul de primăvara a avut loc pe data de 20 martie și a marcat oficial venirea primăverii din punct de vedere astronomic.
Începând cu data de 20 martie, atunci când am intrat oficial în sezonul de primăvară, odată cu începerea echinocțiului de primăvară, am mai marcat o schimbare. De la data de 20 martie, durata zilei va fi într-o continuă creștere fața de durata nopții. Astfel, durata unei nopți va începe să scadă odata că data de 21 martie. Acete schimbări se vor produce până la data de 21 iunie, atunci când va avea loc un alt eveniment astronomic. Și anume, solstițiu de vară.
De menționat este și faptul că în regiunile polare, echinocțiul aduce schimbări inverse. Astfel, în emisfera nordică va începe lunga zi polară, iar în cea sudică noaptea polară. Fiecare va dura câte șase luni.
Echinocțiul de primăvara are loc de două ori pe an. Pe data de 20 martie, Soarele traversează din emisfera cerească sudică în emisfera cerească nordică. În această perioadă, Soarele va răsări din punctul cardinal est și va apune în punctul cardinal vest. Această tranziție va dura până pe data de 23 septembrie, atunci când va avea loc echinocțiul de toamnă. La acea dată Soarele va trece din emisfera nordică în cea sudică.
Echinocțiul de primăvara nu are loc în fiecare an la aceeași dată și asta din cauza faptului că anul calendaristic nu este egal cu anul tropic.
Conform astrologilor, odată cu venirea echinocțiului de primăvară, starea de armonie se va instala și ea și ne va fi extrem de benefică. De asemenea și natura începe să se schimbe și să ne aducă noi provocări și transformări.