Echinocțiu de primăvară 2020. Săptămâna aceasta scăpăm oficial de iarnă

Echinocțiu de primăvară 2020. Săptămâna aceasta scăpăm oficial de iarnă © Arhiva

Pe data de 20 martie vom scăpa official de iarnă. Echinocțiul de primăvară va începe și oficial putem spune că a venit primăvara astronomică.

Pe data de 20 martie, la 6:50 a.m este momentul anului în care ziua va fi egală cu noapte, în orice colț de pe planetă. Acest lucru se datorează faptului că Soarele se află în ecuatorul ceresc.

Ce este echinocțiul de primăvară

Acest fenomen numit echinocțiu are loc de două ori pe an. Echinocțiul de primăvară are loc pe data de 20 martie, moment în care Soarele traversează din emisfera cerească sudică în emisfera cerească nordică.

Echinocțiul de primăvară va dura până în jurul datei de 23 septembrie, atunci când va avea loc echinocțiul de toamă. Atunci soarele va trece din emisfera nordică în cea sudică.

De asemenea, în momentul echinocțiului de primăvară este bine de știut faptul că Soarele va răsări din punctul cardinal est și va apune în punctul cardinal vest.

Tot din data de 20 martie, trebuie să știm că noapte va începe să se micșoreze. Durata unei zile va fi în continua creștere, în timp ce durata unei nopți va fi în scădere. Astfel, ne vom bucura mai mult de lumina zilei, dar vom dormi din ce în ce mai puțin. Acest fenomen va dura până în jurul datei de 21 iunie, atunci când va avea loc Solstițiu de vară.

De pe data de 20 martie ne vom putea bucura de o stare de armonie ce ne va cuprinde pe toți, fiind extrem de benefică și una dintre aspectele ce vin la pachet cu echinocțiul de primăvară.

Trebuie să mai știm faptul că în regiunile polare, echinocțiul de primăvară aduce schimbări inverse. Astfel, în emisfera nordică va începe lunga zi polară, iar în cea sudică noaptea polară. Fiecare va dura câte șase luni.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro