Efectele crizei coronavirusului asupra economiei mondiale. Analiștii spun că cea mai puternică economie a Europei va intra în recesiune

Efectele crizei coronavirusului asupra economiei mondiale. Analiștii spun că cea mai puternică economie a Europei va intra în recesiune © arhiva

Pandemia de coronavirus va afecta extrem de mult, la nivel mondial, economia. Analiștii avertizează că Germania va intrat din acest an în recesiune. 

Economia mondială va fi afectată în urma pandemiei de coronavirus, iar Germania ar putea să se contracteze cu 0,1 % în acest an. 

Aceasta ar fi prima scădere a economiei germane de la criza din 2009, acesta urmând să ducă la reducerea veniturilor din taxe, în timp ce se vor înregistra majorări semnificative a cheltuielilor statului. 

Potrivit, Economica.net, recesiune ar putea să devină mult mai severă decât incertitudinea provocată de epidemie în rândul companiilor, avertizează DIW

"Este cel mai semnificativ declin din 1991 şi cea mai redusă valoare din august 2009", a afirmat preşedintele Ifo, Clemens Fuest. Acesta a avertizat că "Germania cade în recesiune".

Angela Merkel critică cumpărăturile măsive din supermarket-uri

Angela Merkel îi critică dur pe oamenii care au decis să facă cumpărături masive din supermarket-uri în această perioadă. 

”Stocarea are un sens (...) Dar cu moderaţie. Acumularea (de produse) ca şi când în curând nu s-ar mai găsi nimic este inutilă şi denotă lipsa de solidaritate”, a spus ea, potrivit sursei citate.

Germania a confirmat miercuri, 11.973 de cazuri de COVID-19, dar 28 de decese. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro