El este italianul cu coronavirus, care a fost în România. Bărbatul s-a plimbat prin două județe

El este italianul cu coronavirus, care a fost în România. Bărbatul s-a plimbat prin două județe © Profimedia

A fost identificat italianul de 71 de ani, care a fost depistat cu coronavirus în Italia, după ce s-a întors dintr-o vizită în România. Conform unor surse, omul a trecut prin două județe și a participat la mai multe ședințe și întâlniri înainte de a se întoarce în Peninsulă.

Potrivit surselor oficiale, bărbatul a vizitat județele Gorj și Dolj, acolo unde și-a vizitat mama, respectiv iubita. Conform Observator, italianul ar fi participat și la o partidă de vânătoare.

Cine este italianul cu coronavirus

Imediat ce s-a întors în Italia, omul a început să se simtă rău, așa că s-a dus singur de urgență la spital.

În urma unor investigații realizate de Ministerul de Externe, s-a descoperit că italianul a fost și în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă, a vizitat rudele soției sale, apoi a fost prezent la niște întâlniri de afaceri.

„În continuarea informațiilor referitoare la cazul cetățeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări:

Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie.

În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, se arată într-un comunicat.

Acum, autoritățile încearcă să refacă în întregime traseul italianului pentru a lua demersurile necesare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro