Adevărul despre căsnicia Elenei cu Nicolae Ceauşescu! "Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia"

Adevărul despre căsnicia Elenei cu Nicolae Ceauşescu! "Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia" © Arhiva

Au trecut 30 de ani de la revoluție, însă viața celui mai puternic cuplu de dictatori din istoria României rămâne încă un izvor nesecat de informații. Soția fostului ministru de Externe de la acea vreme, Marinela Macovescu, a arătat o altă față a Elenei Ceaușescu, iar adevărul despre relația cu soțul ei este diferit față de ce s-a știut până acum, noteaza stiridirecte.ro

Așadar, fosta confidentă a Elenei Ceaușescu a fost martora multor întâmplări, fiind o apropiată a acesteia. Ea a povestit despre regulile de conduită stricte ale Elenei Ceușescu, dar și despre momente mai puțin plăcute din căsnicia cu Nicolae Ceaușescu. Femeia spune că soția dictatorului le interzicea partenerelor miniștrilor să poarte ruj pe buze și chiar ojă pe unghii la întâlnirile oficiale. 

"Primeam bilet de la Cabinetul 2 pe care scria: «Nu aveţi voie coc, n-aveţi voie ruj, n-aveţi voie să vă machiaţi, n-aveţi voie ojă pe unghii». Doar Elena Ceauşescu purta părul strâns în coc, noi (soţiile miniştrilor – n.r.) nu aveam voie să purtăm. De Anul Nou, când se mergea la petrecerea la care eram obligaţi să mergem, Elena Ceauşescu, după ce dădea mâna cu noi, se dezinfecta. Venea chelnerul ăla special al lor şi le dădea spirt şi se dezinfectau amândoi. Aveau teroare de microbi. După fiecare dat de mână cu noi, ei se spălau foarte bine cu alcool, ca să nu se îmbolnăvească.", a declarat soția fostului ministru de Externe al României, pentru revista Historia. 

Mai mult decât atât, ea existat un episod tensionat la care Marinela Macovescu a fost martoră și totul are legătură cu ceva spus de Nicolae Ceaușescu, fapt ce a iritat-o foarte mult pe soția dictatorului. "Da, o repezea. Dar soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi: «Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?»", a mai spus Marinela Macolescu.


facebook whatsapp twitter pinterest