Elena Udrea face bani și în pușcărie / Cum își întregește averea deținuta supranumită „Blonda de la Cotroceni”!
De Narcis Voica.
Publicat pe 05.05.2022 la 23:31
Actualizat pe 05.05.2022 la 23:31
Deținuta Elena Udrea încearcă să-și asigure un venit stabil în spatele gratiilor: vrea banii de la firma falimentată Băile Boghiș SRL - afacere pentru care a fost lăudată de Lucian Bode.
- „Blonda de la Cotroceni” încearcă să recupereze banii de la Băile Boghiș, băgată în faliment
- În paralel, Elena Udrea le-a dat în judecată și pe partenerele de afaceri
Procesul în care Elena Udrea este citată în calitate de creditor al firmei Băile Boghiș SRL va continua la toamnă, după ce administratorul special va pune la dispoziția instanței lista cu datoriile pe care Băile Boghiș SRL le are către mai multe persoane fizice și juridice, printre care și condamnata Elena Udrea.
„Dispune intrarea în faliment a debitorului B. B. SRL Zalău. Dispune totodată dizolvarea debitorului persoană juridică. Dispune ridicarea dreptului de administrare al debitorului. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are deschise conturi să nu dispună de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar. Lichidatorul judiciar va comunica de urgenţă băncilor instituirea acestei interdicţii. (...) Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar provizoriu, în termen de maximum 5 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii, a tabelului definitiv al creanţelor şi a oricăror altor tabele întocmite în procedură, a oricăror rapoarte de distribuţie, a listei actelor şi operaţiunilor efectuate după data deschiderii procedurii. Această obligaţie revine administratorului special, cu avizul administratorului judiciar”, au decis judecătorii, recent.
„Prin rechizitoriul întocmit în 31 decembrie 2020, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatei SVE pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.(…) Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 2011-2013, în calitate de reprezentant legal al unui număr de 4 societăți, a emis 41 de facturi de avans nestornate ce nu reprezentau operațiuni reale către trei societăți beneficiare admnistrate tot de inscupltata SVE, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor aferente bugetului de stat și cu consecința cauzării unui prejudiciu în cuantum de 4.163.667 lei, care nu a fost recuperat. După emiterea facturilor fiscale fictive, inculpata SVE a solicitat intrarea în insolvență a celor 4 societăți. În vederea recuperării prejudiciului, s-au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpatei până la concurența sumei de 4.163.667 lei”,