Eleve de clasa a IV-a din Vaslui, pipăite de profesor. Bărbatul le trimitea bileţe de amor

Abia ajuns la catedra unei şcoli, că un profesor de doar 21 de ani a şi călcat pe bec. Tânărul a fost acuzat de părinţii fetelor că acesta le trimite elevelor sale bileţele de amor şi le pipăie.

Chiar dacă sesizarea a fost făcută de mai mulţi părinţi, până în acest moment, conducerea unităţii de învăţământ nu a luat nicio măsură în ceea ce îl priveşte pe tânărul învăţător.

Incidentul a avut loc în satul vasluian Slobozia, comuna Voineşti, acolo unde tânărul a fost detaşat de la Vaslui.

Numai că, profesorul venit nu s-a oprit doar la a-şi învăţa elevele ceea ce trebui, ci a mers mult mai departe.

"Are clasa primară și la ore pipăie fetele, le ridica în brațe. Uneia dintre fetie i-a scris o scrisoare în care îi spunea că "aș vrea să îți dau cadoul personal", a fost declaraţia unui părinte.

Mama fetiţei a aflat chiar de la minoră, după ce fata a găsit bileţul atunci când împărţit cadourile de Crăciun.

"Noi am luat acest caz în vedere, ca să nu se mai repete. Doamna director s-a dus la copil acasă, cu mediatorul școlar, fără soțul meu care răspunde de problemele cu romii în Slobozia. Doamna directoare a spus că copiii spun minciuni și învățătorul are dreptate.  Dacă s-ar întâmpla ceva cu vreo fată de 10-11 ani, toți părinții ne-ar condamna pe noi, că am știut, da nu am mers mai departe", a declarat mediatorul sanitar al școlii. 

După acest incident, mulţi dintre elevii învăţătorului nu mai vor să meargă la şcoală de frica celui care stă la catedră.

 "Părinții au venit la școală și au cerut să fie schimbat învățătorul, că se tem pentru fata lor. Sunt copii care nu mai vor să vină la școală, că le este frică de învățător, că le ia în brațe și le pipăie. Pe una a luat-o direct din copac și a început să o pipăie. Pe alte eleve le ia în brațe în timpul orelor.", a mai spus mediatorul sanitar. 

În acest scandalos caz, directoarea unităţii de învăţământ a luat măsuri pentru a stabili gravitatea faptelor şi dacă elevii spun sau nu adevărul. Totodată, directoarea a cerut şi trimiterea în şcoală a unui psiholog care să discute cu minorii pentru bunul confort emoţional.

"Ne-a fost adusă la cunoștință, printr-o sesizare verbală, această situație legată de comportamentul inadecvat al domnului învățător de la clasa a IV-a. Ca urmare a acestei sesizări, în primă fază am făcut demersuri pentru a stabili gravitatea faptelor, pentru a asigura securitatea fizică și psihică a elevelor.

În cadru Consiliului de Administrație au fost invitate toate părțile implicate ca să ajungem la o concluzie, dacă într-adevăr faptele domnului învățător sunt foarte grave și pun sau nu în pericol siguranța  elevelor. Concluzia a fost că faptele învăţătorului nu sunt foarte grave. Prin urmare, am hotărât desfășurarea unei anchete, de către o comisie de cercetare din școală. Raportul acestei anchete va fi adus la cunoștința Consiliului de Administrație și se va acționa în consecință.

De asemenea, am făcut o solicitare la CJRAE Iași (n.r. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), pentru a ne trimite un psiholog care să discute cu copiii, să le putem asigura consilierea și confortul emotional",a explicat Lorina Stegariu, directoarea şcolii.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro