Elevii propun ca testarea săptămânală a celor nevaccinați să devină obligatorie: ”O măsură indispensabilă”
Publicat pe 30.09.2021 la 20:07 Actualizat pe 30.09.2021 la 20:07
După ce rata de infectare cu virusul din China a depășit în multe județe pragul de șase la mia de locuitori, pentru a se menține în continuare școlile deschise, dar și pentru a stopa răspândirea virusului în comunitate, elevii vin cu propuneri dure. Conform președintelui Consiliului Național al Elevilor, s-a propus ca testarea săptămânală a celor nevaccinați să devină o măsură obligatorie. Pe lângă acest aspect, Silviu Morcan a punctat și alte propuneri.
- Elevii vor măsuri și restricții pentru nevaccinați.
- Președintele Consiliul Național al Elevilor militează pentru școala în format fizic.
Așa cum a spus și Raed Arafat, în contextul în care vaccinarea nu este obligatorie, testarea ar trebui să fie una periodică, lucru pentru care se pare că militează și elevii care deja s-au imunizat.
Elevii propun testarea obligatorie a celor nevaccinați, o dată pe săptămână
Conform celui care îi reprezintă la nivel național, aceștia au propus ca testarea pentru infecția cu virusul din China să fie obligatorie, cel puțin o dată pe săptămână, pentru cei care nu s-au vaccinat și opțională sau la cerere pentru cei care deja s-au vaccinat.
Totodată, Silviu Morcan, președinte Consiliul Național al Elevilor, subliniază și faptul că pe lângă testare și vaccinare, ar trebui ca cei de la putere să se asigure că în nicio școală din România nu se face rabat de la celelalte regului, cum ar fi: portul măștii, existența dezinfectantelor, aerisirea sălilor de curs etc.
Tot pe acest subiect, pentru a susține propunerea venită din partea elevilor imunizați, Silviu Morcan spune că această decizie vine în contextul în care mulți copii au rămas în urmă la capitolul educație de la începutul pandemiei și până acum.
Președintele Consiliul Național al Elevilor este de părere că niciun curs online nu se compară cu școala în format fizic, mai ales că există și cazuri când nici măcar așa nu s-a putut face școală din cauza lipsei accesului la internet sau la device-uri specifice.