Elevii români, nemulțumiți de măsurile Ministerului Educației: "Problema elevilor defavorizați încă există"
Publicat pe 07.04.2020 la 17:30 Actualizat pe 07.04.2020 la 17:30
Elevii din România sunt de părere că dreptul la educație nu este asigurat de către guvernanți, dată fiind starea de urgență și pandemia din cauza noului tip de coronavirus apărut.
Elevii din România sunt de părere că dreptul la educație nu este asigurat de către guvernanți, dată fiind starea de urgență și pandemia din cauza noului tip de coronavirus apărut.
Asociațiile elevilor din Constanța, București și Ilfov și Vâlcea au transmis un comunicat de presă, după declarațiile ministrului Educației, Monica Anisie. Reprezentanții acestor asociații își arată nemulțumirea privind noile măsuri anunțate de Guvern, în ceea ce privește reluarea cursurilor și desfășurarea examenelor.
Monica Anisie a anunțat că elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor susține examenele de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat, doar pe baza materiei parcurse în primul semestru al anului de studiu, în contextul suspendării cursurilor pe o perioadă nedeterminată, cauzată de virusul COVID-19.
„Reprezentanții elevilor susțin această măsură, dar trag un semnal de alarmă asupra indiferenței reprezentanților ministerului în ceea ce privește asigurarea accesului la educație tuturor elevilor în vederea parcurgerii întregii materii, pentru a preveni apariția unor lacune în ceea ce privește materia, și a menține un contact permanent a elevilor cu școala.", se arată în comunicatul pus la dispoziție de Asociațiile Elevilor.
Elevii din România sunt nemulțumiți de măsurile luate de Minister
Mai mult, reprezentanții asociațiilor mai vorbesc despre copiii aflați în medii defavorizate, care nu pot beneficia de o pregătire potrivită și de o recapitulare a materiei, în vederea susținerii examenelor, potrivit Medifax.
"Simplificarea materiei este în beneficiul elevilor, dar problema celor din mediile defavorizate încă există, aceștia urmând a susține examenele naționale fără o pregătire susținută de un cadru didactic sau o recapitulare efectivă a materiei”, se mai arată în comunicat.
Principala revoltă a elevilor este imposibilitatea copiilor din mediile rurale sau din familiile cu un venit scăzut, de a avea acces la dispozitive electronice pentru a putea participa la cursurile ținute în mediul online.
„Elevii din mediile defavorizate trebuie să beneficieze în continuare de dreptul la educație, chiar dacă aceștia nu își pot permite să aibă acces la un device electronic prin care să poată lua parte la această principală modalitate de susținere în continuare a orelor, des amintită în discursurile politicienilor atunci când sunt întrebați de situația învățământului românesc pe timp de criză”, au mai transmis reprezentanții elevilor din Constanța, București și Ilfov.
Așadar, reprezentanții elevilor sunt de părere că guvernanții ar trebui să adopte un set de măsuri care să se potrivească nevoilor tuturor elevilor.