Elevii unui liceu din Argeş s-au întors recent din Italia. Vor intra sau nu în carantină

Elevii unui liceu din Argeş s-au întors recent din Italia © Arhiva

Panica de a nu contacta coronavirusul a ajuns şi în România, după ce mai multe regiuni din Italia au intrat în carantină.

Românii sunt cu atât cu speriaţi, cu cât foarte multe persoane se întorc în ţară din Italia. Printre cei întorşi recent din Italia se află şi câţiva elevi al unui liceu din Albă.

Duminică, 23 februarie, un autocar plin cu elevi s-a întors în România din Veneto, Italia. Aceştia au fost aşteptaţi de autorităţi la Vama Borş.

Elevii de la Liceul de Muzică şi Arte din Albă Iulia au fost plecaţi în cadrul şcolii cu un proiect. După declararea epidemiei, părinţii acestora au intrat în panică. Tot ei au fost cei care au anunţat reprezentanţii consulatului din Italia despre plecarea din Peninsulă a copiilor.

Consulatul a luat legătura cu Ministerul de Externe despre călătoria elevilor, apoi s-a făcut legătura şi cu Ministerul Sănătăţii.

Cei care au luat măsuri în acest caz au fost reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Medicii DSP au fost prezenţi la Vama Borş pentru a-i testa pe copii, ulterior poliţiştii din Bihor au însoţit autocarul până în judeţul Albă, unde au fost preluaţi de autorităţile locale. 

În urma testării tuturor elevilor, medicii au constat că aceştia nu au simptome specifice infectării cu virusul ucigaş din China. Chiar dacă simptomele ar putea apărea în decursul a 14 zile, cei 45 de elevi nu au fost izolaţi. Motivul ar fi că nu vin din zonele cu focar de coronavirus. Însă, părinţii acestora trebuie să îi ţină pe copii cel puţin 7 zile în casă.

"Nu se întorc de acolo. Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă. Nu vor intra în carantină, pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. Am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu vor fi ţinuţi în carantină 14 zile, ci va exista solicitarea către fiecare familie să stea copilul cel puţin o săptămână acasă", a spus Ludovic Orban, conform observator.ro. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro