Elevul din Timiş infectat cu coronavirus a fost la școală înainte de a fi diagnosticat. Colegii minorului au fost izolaţi

Elevul din Timiş infectat cu coronavirus a fost la școală înainte de a fi diagnosticat © Arhiva

Pe 4 martie a fost confirmat şi cel de-al cincilea caz de coronavirus din România. Un tânăr din Timişoara, în vârstă de 16 ani, a fost diagnosticat cu virusul ucigaş din China.

Adolescentul a contactat coronavirusul, după ce a călătorit cu tânăra din Timişoara infectată cu microbul mortal.

Băiatul s-a simţit rău şi după rezultatelor analizelor, cadrele medicale l-au preluat pe minor cu izoleta, fiind transportat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Acum s-a aflat că minorul a fost la şcoală chiar cu o zi înainte de a fi diagnosticat cu virusul ucigaş din China. Ulterior, toţi colegii de clasă ai acestuia au fost izolaţi la domiciliu.

Colegii băiatului de 16 ani vor sta acum timp de 14 zile izolaţi. În tot acest timp, adolescenţii vor fi testaţi zi de zi. De asemenea, clasa în care învăţau minorii va fi dezinfectată.

Joi vor fi recoltate probe de la toate persoanele cu care minorul a intrat în contact, pentru a se stabili dacă mai existe persoane care au contactat virusul.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, la nivelul judeţului există până în acest moment 538 de persoane izolate şi monitorizate.

Adolescentul este nepotului bărbatului de 47 de ani infectat cu coronavirus

Bărbatul din Timişoara a fost depistat pozitiv cu coronavirus  după ce a avut contact cu femeia întoarsă din Italia, depistată pozitiv în data de 28 februarie.

Mai exact, bărbatul de 47 de ani a fost în acelaşi avion cu femeia de 38 de ani, fiind chiar vecinul ei de scaun.

Timişoreanul a fost băgat în izoletă şi transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie "Dr.Victor Babeş" Timişoara.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro