Emilia, o tânără din Chirnogi, a murit subit în Anglia. Familia a primit-o înapoi acasă în sicriu

Emilia, o tânără din Chirnogi, a murit subit în Anglia. Familia a primit-o înapoi acasă în sicriu © Partida Rromilor Călărași

Emilia, o tânără de 31 de ani, a murit subit, în Anglia. Familia ei, care provine dintr-o comunitate de rromi, a făcut eforturi colosale pentru a repatria trupul neînsuflețit. Acum, la aproape trei săptămâni de la decesul fulgerător, femeia s-a întors acasă – în sicriu.

Emilia Mirela Păun, din comuna Chirnogi, a murit în condiții misterioase, la începutul lunii februarie. Departe de casă, a fost nevoie de eforturile Partidei Rromilor din Călărași pentru a putea aduce acasă trupul tinerei, potrivit Adevărul.

Emilia s-a întors acasă într-un sicriu

Emilia plecase în Anglia pentru a munci, care să își poată ajuta familia cu niște bănuți. A murit fulgerător, departe de țară, iar vestea a picat ca un trăsnet peste rudele ei de la Chirnogi.

Îndurerați, frații și părinții tinerei au avut nevoie de ajutor financiar pentru a acoperi cei 5.000 de euro necesari aducerii acasă a trupului neînsuflețit.

„S-au făcut demersuri la Ambasadă şi la toate autorităţile pentru a obţine documentele necesare repatrierii. Este un proces complicat, dar important este acum faptul că trupul Emiliei a fost repatriat pentru ca familia să poată face o înmormântare creştinească”, a explicat Alin Ceacărăscu, președintele Partidei Rromilor din Călărași.

Emilia Mirela Păun a fost găsită moartă, pe 11 februarie, în baia locuinței sale din Bradford, Anglia. Femeia fusese operată cu puțin timp înainte, la un spital din România, acolo unde i-a fost extirpat un chist. Necropsia a stabilit că a suferit o hemoragie internă, cel mai probabil provocată de niște complicații în urma intervenției.

În urma ei a rămas o fiică de 15 ani. Emilia va fi înmormântată în zilele de urmează.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro