Emoţii pentru elevii care au susţinut Evaluarea Naţională! Află, în acest moment, la ce licee au fost repartizaţi

Emoţii pentru elevii care au susţinut Evaluarea Naţională! Astăzi se află la ce licee au fost repartizaţi

Emoţii pentru absolvenţii de gimnaziu care au făcut pasul, în acest an, către ciclul liceal. Au fost  afişate rezultatele repartizării computerizate, pe site-ul Ministerului Educaţiei, până în ora 16.

În acest an, peste 73 % dintre candidaţii prezenţi la Evaluarea Naţională (106.999) au obţinut medii mai mare sau egale cu cinci. Dintre aceştia, 459 de elevi au avut media generală 10. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală obţinută la Evaluarea Naţională (80%) şi media generală de absolvire a gimnaziului (20%).

După aflarea repartizării, în perioada 15-18 iulie, candidaţii îşi vor putea depune dosarele de înscriere la liceele respective. După respectarea acestei proceduri, conform calendarului de admitrere la liceu, în intervalul 19-23 iulie, comisiile vor rezolva eventualele situaţii speciale apărute după afişarea repartizării, iar în ultima dintre zile va fi publicată situaţia locurilor rămase libere la liceu.

Totodată, pe 23 iulie, va fi şi prima zi în care elevii se pot înscrie în etapa a doua de înscriere în învăţământul liceal.

M.C.


facebook whatsapp twitter pinterest