Emoţiile care îţi distrug plămânii şi ficatul! Specialiştii au descoperit legături incredibile
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 25.01.2020 la 23:50
Actualizat pe 25.01.2020 la 23:33
Supărarea, invidia, teama, furia – sunt doar câteva dintre emoţiile care pot declanşa adevărate „uragane” în organismul uman, iar specialiştii sunt convinşi că unele boli pot fi „anulate”.
Supărarea, invidia, teama, furia – sunt doar câteva dintre emoţiile care pot declanşa adevărate „uragane” în organismul uman, iar specialiştii sunt convinşi că unele boli pot fi „anulate”.
Valentina Arsene, psihoterapeut, vorbeşte astăzi, la „Lumea nevăzută”, emisiune difuzată începând cu ora 15.45, la Antena Stars, despre cauzele spirituale ale bolilor, despre legătura puternică între emoţii şi boli. Valentina Arsene explică faptul că în ficat se adună cele mai negative emoţii, că teama cauzeaza afecţiuni ale rinichilor, iar tristeţea cauzează boli pulmonare.
“Mircea Eliade spune că nu există boală, ci doar bolnav. Când oamenii vorbesc despre boală, spun că au o durere în corpul fizic. Durerea aceea anunţă corpul fizic că undeva, în trecutul nostru, este ceva ce am gândit, ce am spus sau am acţionat şi nu a fost pentru binele nostru. Este un mesaj de alertă, de atenţionare. Este unanim acceptat că toate bolile au o cauză psihosomatică. Undeva, există o acţiune, un gând, un cuvânt care acţionează asupra corpului fizic”, explică psihoterapeutul.
“Frica este cea care paralizează. Faptul că îţi este frică, te împiedică să înaintezi şi frica afectează tot ce are legătură cu picioarele şi cu rinichii. Tot la rinichi apare şi frica de lichidităţi. (...) Vinovăţia afectează tot aparatul reproducător. În spate este o formă de vinovăţie puternică. Vinovăţie moştenită, indusă, menţinută. Când afli ce anume întreţii din corpul tău din spate, abia atunci ai deblocat acea emoţie din tine care s-a aşezat pe un anumit organ. Vinovăţia înseamnă secreţia unor neurotransmiţători din glanda hipofiză care se depun pe uter, pe col, pe ovare. Aceste afecţiuni le întâlnim mai mult la doamne. Pentru că vinovăţia despre care vorbesc are legătură şi cu uitarea noastră ca femeie. Uităm de noi să ne valorizăm ca femei. Dincolo de cauzele biologice, la baza unei infertilităţi stă vinovăţia. Cauza biologică este un efect al unei emoţii. (...)
Furia afectează aparatul digestiv. Tot aici vom include şi ruşinea. Se sune că al doilea creier se află în stomac. La plexul soalr, noi avem intuitiv acea senzaţie că mergem într-un loc, ne simţim bine sau nu. Şi atunci furia afectează atât stomacul, pancreasul, fierea, iar ruşinea ţine de colon, de intestine”, adaugă Valentina Arsene.