Epidemia de gripă determină tot mai mulţi oameni să se vaccineze! Ce trebuie să ştii despre antigripal

Epidemia de gripă determină tot mai mulţi oameni să se vaccineze! Ce trebuie să ştii despre antigripal © Fotografie simbol: pixabay.com

A fost decretată epidemie de gripă în România! Potrivit Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, doar 1,2 milioane de români şi-au făcut vaccin antigripal 2019 până în prezent.

Citeşte şi - Este oficial! S-a decretat epidemie de gripă în România

Ministerul sănătăţii a comandat splimentar 30 000 de doze de vaccin. Acestea încep de astăzi să fie distribuit în întreaga ţară. De asemenea, dozele de vaccin antigripal care nu sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii pot fi cumpărate din farmacii.

În spitale, potrivit Sorinei Pintea, va fi limitat accesul vizitatorilor, în toate unităţile. Mai ales în secţiile cu risc. 

Ministerul Sănătăţii derulează o campanie de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon. Aceasta se derulează în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Beneficiarii sunt: personalul medicale, persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi şi femeile însărcinate. 

Preţul unui vaccin antigripal variază între 20 şi 40 de lei. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro