Bilanţul epidemiei gripei creşte pe zi ce trece! Ultima victimă a ridicat numărul deceselor la 105

Bilanţul epidemiei gripei creşte pe zi ce trece! Ultima victimă a ridicat numărul deceselor la 101 © arhivă

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că bilanţul epidemiei de gripă a crescut la 105 morţi pe 10 februarie 2019.

Ultimele patru victime sunt din Capitală, trei bărbaţi cu vârstele de 62, 63 şi 41 de ani şi o femeie de 59 de ani. Toate cele patru victime au fost confirmate cu virusul gripal confirmat de tip A. Toţi aveau condiţii preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi anti-gripal.

Alte două victime au fost declarate în această dimineaţă. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 52 de ani şi un tânăr de 37 de ani, ambii din judeţul Prahova.

Bărbatul de 52 de ani a fost diagnosticat cu virusul gripal A H1 pdm09 şi avea condiții medicale preexistente. Acesta nu avea antecedente vaccinale.

Tânărul de 37 de ani, tot din Prahova a fost diagnosticat cu virusul gripal A H1 pdm09 şi nu era vaccinat anti-gripal.

Este epidemie de gripă în România, declarată de Ministerul Sănătăţii, încă de pe 30 ianuarie 2019. Atunci au fost înregristrate 54 decese provocate de virusul gripal şi, în doar 11 zile , s-au îmregistrat alte 47 decese.

În ultima săptămână au fost înregistrate mai bine de 3300 de cazuri de gripă clinică, epidemie extinzându-se la nivelul întregii ţări.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro