„Era într-un sac, îmbrăcat în pijamale. Sicriul sigilat, învelit în folie de plastic”. Dezvăluirile fiului unui sucevean răpus de coronavirus

„Era într-un sac, îmbrăcat în pijamale. Sicriul sigilat, învelit în folie de plastic”. Dezvăluirile fiului unui sucevean răpus de coronavirus © monitorul

Fiul unui sucevean mort după ce a contactat noul coronavirus face dezvăluiri macabre. Bărbatul a povestit tot ce s-a întâmplat cu trupul părintele său, încă din clipa în care a aflat că acesta a fost răpus de Covid-19. 

Tatăl tânărului făcea dializă și era internat în Spitalul Județean Suceava. Acuzase stări de rău în ultimele zile. A sunat timp de câteva ore la unitatea sanitară și nimeni nu i-a răspuns. Spre seară însă, avea să primească un apel. 

„De la spital vă deranjez...”. Atunci a aflat că tatăl lui a pierdut lupta. 

A doua zi dimineață, sfâșiat de durere, s-a dus la morgă ca să identifice cadavrul. A așteptat trei ore și, când i-a venit rândul a văzut hârtia de formolizare pe care scria „Covid pozitiv”. Așa a aflat că tatăl lui era confirmat cu noul coronavirus. 

„E dureros să duci un om la groapă îmbrăcat în pijamale... el fiind într-un sac. Se deschide sacul, l-ai recunoscut, se închide sacul. Se sigilează sicriul, se pune și o folie de plastic. De la morgă, se merge direct la cimitir, cu firma de pompe funebre.

Înmormântarea este maxim cu 8 oameni. Au fost trei preoți, cu care tata era prieten, și cinci membri din familie. Totul pe repede înainte. Într-o oră, cu tot cu transport, tatăl meu a fost înmormântat”, a declarat suceveanul care și-a pierdut tatăl, potrivit monitorulsv.ro.

În continuare, dată fiind situația cu care se confruntă Suceava, nu le reproșează nimic medicilor. Are însă, o întrebare. De ce nu l-a sunat nimeni de la DSP ca să întrebe „ce-i cu voi? Ați avut un deces în familie, uite trebuie să vă carantinați să vă izolați... sau să ne programeze la o testare. Am încercat să sun eu: telefonul veșnic ocupat”, a mai spus tânărul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro