Este oficial! Bucureștenii vor primi vouchere în valoare de 9.000 de lei

Teanc de bani RON © Arhivă

Primăria Capitalei a aprobat, în urma unei ședințe de joi, proiectul de acordare a 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei, în vederea achiziționării de autoturisme noi, informează MEDIAFAX.

Deși proiectul viza inițial doar mașinile, acum prevede și posibilitatea obținerii de electronice.

Inițiativa a fost aprobată cu 29 de voturi „pentru” și 20 „împotrivă”. Prin acest proiect, bucureștenii vor putea obține un voucher în valoare de 9.000 de lei, în schimbul predării spre casare a unui autoturism vechi. Noile modificări prevăd folosirea voucherelor și pentru achiziționarea de obiecte electronice și electrocasnice.

„Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achiziţiona autoturisme noi cu norme de plouare care să asigure un nivel redus de emisii - EURO 6, non-diesel şi alte mijloace de locomoţie noi, non-diesel şi electrice. (...) Sumele necesare implementării programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti. Ţinând cont că traficul urban este un factor important de poluare a aerului, în Planul Integrat de Calitate a Aerului a fost prevăzută măsura de limitare a circulaţiei autovehiculelor poluante cu impact negativ asupra mediului manifestat prin degajarea în atmosferă a unor mari cantităţi de gaze toxice şi cu efect de seră”, se arată în proiectul de hotărâre.

Eligibile sunt persoanele fizice sau juridice, cu domiciliul sau reședința în București.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro