Este oficial! Parlamentul a votat majorarea tichetelor de masă

Este oficial! Parlamentul a votat majorarea tichetelor de masă © Arhivă

Parlamentul a votat, miercuri, proiectul de lege care prevede majorarea bonurilor de masă. Așadar, propunerea urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis, pentru a fi promulgată.

Camera Deputaților a votat proiectul care vizează majorarea valorii unui tichet de masă. Dacă legea va fi promulgată, un bon de masă va avea o valoare de 20 de lei, în loc de 15,18 de lei, așa cum este în prezent.

Majorarea bonurilor de masă, votată în Parlament

Pentru proiectul de lege, au fost înregistrate 267 de voturi „pentru”, toți reprezentanții grupurilor parlamentare fiind în favoarea acestei inițative.

Se modifică astfel art. 14 din Legea nr. 165/2018, privind acordarea biletelor de masă, de care beneficiază în jur de 2 milioane de români. În proiectul de lege se prevede că „valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși 20 de lei”.

România, codașă la tichete de masă

România nu stă prea bine în materie de tichete de valoare. Potrivit unui clasament, citat de Antena 3, țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană privind valoarea unui bon de masă, contravaloarea în euro fiind de 3,21. În Belgia, de exemplu, un bon de masă valorează 8 euro, în timp ce grecii primesc tichete cu o valoare de 6 euro.

Aceste tichete se pot acorda lunar salarițialor și sunt destinate doar achiziției alimentelor sau achitarea meselor. Valoarea stabilită fiind una maximală, aceasta poate fi mai mică, în funcție de deciziile angajatorilor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro