Este oficial! Primul pacient din România infectat cu coronavirus a fost declarat vindecat

Este oficial! Primul pacient din România infectat cu coronavirus a fost declarat vindecat © Hepta

Primul pacient infectat cu temutul coronavirus a fost oficial declarat vindecat.

Decizia a fost luată în urma testelor din ultimele 48 de ore care au ieşi negative. Astfel, tânărul de 25 de ani nu se mai află şi nu mai reprezintă un pericol.

În prezent, dintre cele trei persoane declarate purtătoare ale virusului COVID-19, au mai rămas doar două, şi anume cele internate la Timişoara şi la Cluj-Napoca.

Simtomele celor două persoane internate sunt minime, iar starea lor este stabilă şi monitorizată permanent.

”Dintre cele trei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României doar doi pacienţi mai sunt purtători ai virusului. Prima persoană diagnosticată cu noul coronavirus, bărbatul din judeţul Gorj, a fost declarată vindecată după ce două teste, efectuate la un interval de 24 de ore distanţă unul faţă de celălalt, au ieşit negative. Starea celorlalţi doi pacienţi este staţionară”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Statisticile prezentate astăzi arată că, la nivel naţional, 49 de persoane se află în carantină, iar 7.893 de persoane sunt izolate la domiciliu.

În comparaţie cu cifrele transmise ieri, numărul persoanelor izolate la domiciliu este în scădere, multe persoane depăşind perioada de incubaţie de 14 zile.

”Menţionăm faptul că iniţial numărul persoanelor aflate în autoizolare s-a raportat la declaranţi, faţă de care s-au realizat raportările şi li s-a pus în vedere autoizolarea împreună cu membrii familiei, iar după primirea alertelor din Italia actualizarea datelor s-a realizat prin raportare la toţi membrii familiei aflaţi în autoizolare”, precizează Grupul.

Românii apelează linia TELVERDE pentru informaţii despre coronavirus

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.061 de apeluri la linia special destinată celor care doresc informaţii despre simptomele aferente infectării cu coronavirus, dar şi informaţii despre metodele de prevenire ale infectării.

Şi numărul unic de urgenţă, 112, a fost apelat de multe ori. 127 de apeluri au fost înregistrate, 17 apeluri fiind de la cetăţeni din Bucureşti.

Totuşi, apelurile efectuate au scăzut semnificativ de la înfiinţarea liniei speciale (0800 800 358).

A fost operaţionalizată şi o linie de informare pentru românii aflaţi în străinătate (+40213202020).


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro