Este sau nu bine să întreţii relaţii intime când eşti bolnav?

Sunt sau nu benefice relaţiile intime când eşti bolnav? © Foto: Arhivă

Te-ai gândit vreodată dacă este bine să întreţii relaţii intime când eşti bolnav? Multe persoane au rămas uimite când au aflat adevărul, iar lucrurile nu au fost deloc aşa cum se aşteptau.

Când eşti răcit, spre exemplu, şi stai mai mult timp în casă, eşti tentat să acorzi mai multă atenţie intimităţii cu partenerul, fără să ştii, de fapt, la ce îl expui. În popor, există vorba cunoscută drept aspirina săracului, ceea ce arată că atunci când eşti răcit este bine să faci sex cu iubitul. Ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Chiar dacă tu crezi că te vindeci, trebuie să ştii că îţi expui partenerul la un pericol mare.

Jamin Brahmbhatt, MD, urologist și specialist în relații sexuale la Orlando Health în Florida, a precizat că în momentul în care doi parteneri întreţin relaţii intime este imposibil să nu transmită şi celuilalt, care este sănătos. Ba chiar medicul recomandă ca atunci când partenerul este bolnav să stai la doi metri faţă de persoana bolnavă, astfel că nici nu se pune problema de relaţii intime. Virusul trece abia după şapte zile, astfel că e recomandat în momentele în care eşti bolnav, este să stai cât mai departe de partener pentru a nu risca să-l îmbolnăveşti şi pe el.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro