Este sau nu un pericol pentru sănătate oferirea mărțișoarelor? Concluzia la care a ajuns ministrul Educației
Publicat pe 28.02.2021 la 18:35 Actualizat pe 28.02.2021 la 18:35
Mai este doar o zi până ce din punct de vedere calendaristic începe primăvară, deci sărbătorim ziua de 1 Martie sau Ziua Mărțișorului, așa cum i se mai spune. Însă, aceasta aduce cu sine și multe întrebări, mai ales în rândul celor care au copiii la școală. Una dintre ele ar fi aceasta: este sau nu mărțilorul un pericol pentru sănătatea umana în contextul pandemiei? Ei bine, la această problemă răspunde ministrul Educației.
- Oferirea mărțișoarelor în școală nu ar fi un pericol pentru sănătate.
- Ministrul Educației pledează pentru tradiția de 1 Martie.
Mărțișorul este considerat simbolul începutului de primăvară, a apariției soarelui, a temperaturilor ce devin din ce în ce mai ridicate și a primelor flori ce revin la viață după iarna geroasă, ghioceii. De asemenea, tradiția spune că ziua de 1 Martie este și un silmbol al belșugului și a iubirii, oferind, din dragoste și respect, un mărțișor sexului frumos.
Însă, anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, s-a discutat foarte mult pe seama acestui dar pe care îl fac elevii către profesorii lor sau și-l dăruiesc reciproc. Pentru că mulți spun că această tradiție de a oferi un mărțișor ar putea crește rata de infecate cu virusul din China, s-a speculat că această practică ar putea fi interzisă în școli, însă sunt și cei care nu văd nicio diferență în oferirea unui mărțișor și făcutul cumpărăturilor pe care le atinge multă lume la raft ori datul lucrării de control din mâna copilului spre profesor.
Ministrul Educației a spus dacă este sau nu un pericol oferire mărțișoarelor
Astfel că în această situație a intervenit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care, după ce a venit cu propunerea ca elevii claselor terminale să meargă la școală și în scenariul roșu, acum a pus punctul pe ”i” și a clarificat și această situație.
Pentru a nu mai exista contradicții și divergențe pe marginea acestui subiect, oficialul susține că, din punctul său de vedere, tradiția de 1 Martie poate fi respectată și în pandemie, dacă nimeni nu se abate de la celelalte reguli impuse, cum ar fi distanțarea socială și spălatul mâinilor foarte des.
Mai mult decât atât, el scoate în evidență și de ce nu crede că interzicerea oferirii unui mărțișor sau unei flori poate fi pusă în practică mai ales în rândul elevilor foarte mici, care abia așteaptă să ofere un cadou special de primăvară învățătoarei ori mamei.
Ciește și: Cum se vor desfășura examenele naționale anul acesta. Anunțul ministrului Educației