Homepage » Actualitate » Stiri interne » „Esteticianul vedetelor”, scandaluri penale cu o pacientă! Miza: un milion de euro / Documente exclusive

„Esteticianul vedetelor”, scandaluri penale cu o pacientă! Miza: un milion de euro / Documente exclusive

De Narcis Voica.
Publicat pe 30.06.2023 la 23:37 Actualizat pe 30.06.2023 la 23:37

Scandalul dintre medicul Marek Vâlcu și pacienta Monica Feliu - care acuză într-un proces civil că și-a pierdut simțul mirosului după ce ar fi fost operată de deviație de sept de estetician – s-a mutat la Parchet.

  • Medicul Marek Vâlcu a fost dat pe mâna procurorilor, fiind acuzat că ar fi efectuat o intervenție fără drept
  • Pacienta Monica Feliu vrea un milion de euro, pentru că și-ar fi pierdut simțul mirosului
  • La rândul lui, esteticianul i-a făcut plângere penală, pentru că pacienta l-ar fi înregistrat pe furiș


Pe de o parte, fosta pacientă Monica Feliu i-a făcut plângere penală medicului Marek Vâlcu, pentru exercitarea fără drept a unei profesii. De cealaltă parte, conform avocatei Katia Cicală, care îl reprezintă pe estetician, împotriva pacientei Feliu a fost formulată o plângere penală, pentru că femeia ar fi înregistrat conversațiile telefonice cu doctorul, fără ca acesta să fie informat că este înregistrat.

Monica Feliu (foto sus) a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS: „În data de 19.11.2021 am fost supusa unei interventii chirurgicale pentru deviatie de sept si rinoplastie la Clinica privata a domnului doctor Marek Valcu. Din pacate, interventia nu a fost una reusita si in prezent inca sufar de pe urma acestei proceduri medicale; mai mult decat atat, am aflat intre timp ca domnul doctor nu avea si nu are nici in prezent specializare ORL, operandu-ma de deviatie de sept fara drept.



Astfel, am promovat o actiune pe rolul Tribunalul Bucuresti – dosar nr. 32546/3/2022 – avand ca obiect pretentii – daune materiale/morale urmare a interventiei chirurgicale la care am fost supusa si tot in cadrul acestui dosar urmeaza sa fie efectuata o expertiza medico-legala care sa stabileasca culpa in actul medical al doctorului Marek Valcu.
In cadrul acestui dosar domnul doctor Marek Valcu a depus intampinare prin care a aratat ca acesta nu ar fi operat de deviatie de sept, ci doar ar fi efectuat o procedura de rinoplastie. Nimic mai fals!


Din discutiile dintre domnul doctor Marek Valcu si subsemnata rezulta expres faptul ca, intrebat fiind despre deviatia de sept, acesta confirma ca indreapta septul (discutie pe whatsapp din 03.02.2022). Mai mult decat atat, anterior supunerii la interventia chirurgicala, chiar domnul doctor Marek Valcu a fost cel care a prescris subsemnatei analize medicale preliminare stabilind diagnostic – rinoplastie cu deviatie de sept. De asemenea, atasam dovezi clare ca anterior, acesta a mai operat de deviatie de sept, parerile/recenziile fostilor pacienti fiind elocvente in acest sens.


O dovada in plus ca Clinica domnului doctor Marek Valcu ofera si servicii privind deviatia de sept rezulta, fara putinta de tagada, din simpla consultare a site-ului acestuia, specificand clar procedura medicala si costul aferent acestei interventii, asa cum rezulta din documentele atasate.

Prin urmare, sustinerea domnului Doctor Marek Valcu conform careia nu ar fi operat de deviatie de sept nu corespunde adevarului si s-a incercat doar mistificarea realitatii, pentru a masca faptul ca acesta nu avea specializarea ORL necesara pentru acest tip de interventie chirurgicala,asa cum repet, se poate vedea in intampinarea atasata acestui e-mail, depusa de catre avocata dumnealui in dosarul 32546/3/2022”.


Referitor la acuzațiile lansate de fosta pacientă a lui Marek Vâlcu, avocata Katia Cicală, apărătoarea esteticianului, a transmis reporterilor SPYNEWS.ro documentele de mai jos, transmise și instanței.




În dosarul civil - în care, conform avocatei Katia Cicală, Monica Feliu cere despăgubiri de un milion de euro -, judecătorii au solicitat Institutului Național de Medicină Legală Mina Minovici să lămurească aspectele de mai jos.
„Admite cererea de asigurare a probelor. Dispune administrarea probei cu expertiza medico-legală, de către I.N.M.L. Mina Minovici cu obiectivele:
1. Să se stabilească dacă toate actele medicale efectuate de ......- începand de la actele premergătoare operaţiei si pana la externarea dupa operaţie - au fost realizate cu respectarea legii si a protocoalelor/standardelor medicale in vigoare;
2. Să se stabilească dacă s-au respectat protocoalele/standardele medicale în cazul intervenţiei chirurgicale propriu-zise din data de 19.11.2021;
3. Să se stabilească dacă raportat la particularităţile concrete ale problemelor medicale acuzate de pacienta, ar fi fost posibil ca intervenţia chirurgicală să fi fost efectuată doar de un singur medic, ..., sau de către o echipă medicala specializata atât în chirurgia funcţionala a nasului, cat şi în ceea ce priveşte chirurgia plastica (estetica) a nasului; Din punct de vedere legal putea ...sa efectueze singur aceasta intervenţie chirurgicala în raport de competentele sale profesionale?
4. Să se stabilească dacă pacientul a fost informat efectiv si despre eventualele efecte adverse ale intervenţiei chirurgicale la care urma sa fie supus pentru a cunoaşte daca acesta si-a dat consimţământul în deplina cunoştinţa de cauza cu privire la aceasta procedura medicala;
5. Să se stabilească dacă diagnosticul pus de către ... pacientei în momentul în care acesta a vazut-o - anterior operaţiei din 19.11.2021 - a fost unul corect;
6. Sa se stabilească ce analize medicale premergătoare trebuiau prescrise de ...şi efectuate de pacienta pentru ca intervenţia chirurgicala din 19.11.2021 sa fi putut fi realizata în depline condiţii de siguranţa conform standardelor medicale în vigoare;
7. Sa se stabilească daca în urma intervenţiei chirurgicale din 19.11.2022 problemele funcţionale si estetice ale nasului pacientei au fost sau nu remediate;
8. Sa se stabilească în prezent, la data examinării, care este diagnosticul real al pacientei. Care este simptomatologia nasului în prezent (sinusuri, respiraţie, simt olfactiv, etc.), care sunt problemele pe care le acuza pacienta în continuare si care sunt cauzele reale ale acestei simptomatologii.
9. Să se stabilească dacă există o legătură de cauzalitate între modalitatea stabilirii diagnosticului, efectuarea intervenţiei chirurgicale din 19.11.2021 si prescrierea tratamentului medical post-operator;
10. Sa se stabilească în prezent ce intervenţie chirurgicala trebuie efectuata pentru rezolvarea/remedierea problemelor funcţionale si estetice ale nasului pacientei si implicit, pentru încetarea suferinţei acesteia;
11. Sa se stabilească care sunt şansele reale ca în urma unei noi intervenţii chirurgicale, raportat la starea medicala din prezent, problemele, ce ţin de chirurgia funcţionala si estetica a nasului pacientei sa fie remediate in totalitate? Exista riscul ca funcţia respiratorie si/sau cea olfactiva a nasului sa ramana afectate permanent? Daca da, in ce proporţie?
12. Care este diferenţa de ordin medical între rezectie cornete si septoplastie (deviaţia de sept)? Exista o legătura directa intre cele doua sau sunt proceduri medicale (intervenţii chirurgicale diferite).
13. În situaţia privind corectarea estetica a nasului (rinoplastia), se poate face aceasta procedura concomitent cu o procedura de deviaţie de sept (ce tine de chirurgia funcţionala a nasului)? Exista posibilitatea unor complicaţii ca urmare a efectuării ambelor proceduri deodată? Standardele medicale permit acest lucru? Sau prevalează una din aceste proceduri si abia dupa vindecarea completa se realizează a doua procedura?
14. Cat durează în mod normal recuperarea post-operatorie dupa o rinoplastie sau o rezectie cornete conform standardelor medicale?
15. Un chirurg estetician poate face intervenţii medicale ce ţin de chirurgia funcţionala a nasului? Daca da, în ce condiţii? Doar daca are certificatul de atestare profesionala în acest sens? Sau daca pur si simplu a urmat nişte cursuri specializate în domeniu? Ce ne spun protocoalele/standardele medicale în aceasta situaţie?
16. Era obligatorie efectuarea prealabila a unui CT-ul privind sinusurile înaintea unei intervenţii de deviaţie de sept sau era suficient un CT focul cu vreun an de zile înainte cu ocazia unui control stomatologic? E obligatoriu, in prealabil, CT-ul si in cazul rinoplastiei si rezectiei cornetelor? Avem vreun standard medical in acest sens?
17. Pentru o deviaţie de sept este recomandat sa se folosească apa cu argint coloidal comercializata de pe site-ul Aqua Nano, cate o linguriţa pe zi? Sau e doar pentru sinuzita?
18. Pentru o rinoplastie/rezectie cornete sau deviaţie de sept se folosesc fire care se absorb/se topesc sau nu? Daca sunt folosite fire normale la cat timp dupa intervenţie trebuie scoase? Daca s-au folosit fire care se absorb la cat timp trebuiau sa se absoarbă?
19. La cat timp în mod normal, dupa o intervenţie de rinoplastie sau deviaţie de sept trebuie sa se oprească sangerarea? Daca sangerarea nu se opreşte ce procedura se urmează si ce ar fi trebuit sa facă ...in aceasta situaţie?
20. Sa se menţioneze în concret daca in caz de septoplastie, rezectie cornete sau rinoplastie se poale folosi botox pentru remedierea acestor afecţiuni conform protocoalelor/standardelor medicale. Se poate face îndreptarea nasului prin botox?
21. Să se stabilească dacă tuburile de silicon din nas se folosesc doar pentru rinoplastie sau pentru deviaţie de sept sau pentru ambele intervenţii chirurgicale; la cât timp după efectuarea intervenţiei chirurgicale trebuiau îndepărtate/ scoase din nas aceste tuburi?”

Citește și: Răsturnare de situație în scandalul de jumătate de milion de euro în care a fost târât „Esteticianul vedetelor” / S-a schimbat... modificarea!

În articolul
„Esteticianul vedetelor”, scandaluri penale cu o pacientă! Miza: un milion de euro / Documente exclusive
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Pentru ce renunță Carmen de la Sălciua la vacanțele exclusiviste! Cântăreața a luat o decizie radicală: ”Vreau să retrăiesc acest sentiment”
Showbiz intern • la 09:57
Pentru ce renunță Carmen de la Sălciua la vacanțele exclusiviste! Cântăreața a luat o decizie radicală: ”Vreau să retrăiesc acest sentiment”
  • Carmen de la Sălciua spune de ce nu mai preferă vacanțele exclusiviste
  • Unde vrea cântăreața să călătorească
  • Declarații exclusive
Au apărut primele imagini cu momentul în care Prințul Paul de România a fost reținut. Acesta era cu familia într-un resort de lux din Malta / VIDEO
Stiri interne • la 09:56
Au apărut primele imagini cu momentul în care Prințul Paul de România a fost reținut. Acesta era cu familia într-un resort de lux din Malta / VIDEO
  • Au apărut primele imagini cu momentul în care Prințul Paul de România a fost reținut
  • Acesta se afla într-un resort de lux din Malta
O femeie, ucisă cu sânge rece de un vecin, în Buzău! Soțul ei, imobilizat în scaun cu rotile, a privit neputincios totul
Stiri interne • la 09:44
O femeie, ucisă cu sânge rece de un vecin, în Buzău! Soțul ei, imobilizat în scaun cu rotile, a privit neputincios totul
  • O femeie a fost ucisă de vecin
  • Totul s-a întâmplat sub ochii soțului
Ceaiurile care îmbunătățesc concentrarea. Cât de des este bine să le consumi
Beauty & Lifestyle • la 09:16
Ceaiurile care îmbunătățesc concentrarea. Cât de des este bine să le consumi
  • Ceaiurile recomandate pentru concentrare
  • Au numeroase beneficii
Cutremur, cu doar câteva minute în urmă, la granița României! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit
Stiri interne • la 09:12
Cutremur, cu doar câteva minute în urmă, la granița României! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit
  • Cutremur, produs în această dimineață, la granița cu România
  • Ce magnitudine a avut seismul
  • Unde a fost resimțit
Horoscop marți, 30 aprilie 2024: Scorpionii vor avea motive să fie mândri
Horoscop • la 08:39
Horoscop marți, 30 aprilie 2024: Scorpionii vor avea motive să fie mândri
  • Horoscopul zilei de marți, 30 aprilie 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de marți
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
recomandare pe observatornews.ro
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
recomandare pe as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
recomandare pe antena3.ro
Schimbare majoră pentru șoferii cu permis categoria B! Klaus Iohannis a semnat decretul
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 30 aprilie 2024. Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, Scorpionii au noroc la bani
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
recomandare pe antena3.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
recomandare pe dailybusiness.ro
Ministrul Marcel Boloș, mesaj pentru românii care primesc pensii și salarii
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
recomandare pe dailybusiness.ro
Se introduce stagiul militar obligatoriu în România? Ce spune Traian Băsescu
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
recomandare pe Jurnalul.ro
Răscoală în mai multe sate brașovene. Cea mai mare groapă de gunoi a Europei va fi lângă „Yellowstone de România”. 70 de tone de deșeuri vor fi aduse zilnic într-un „paradis verde”
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț
recomandare pe a1.ro
Unde s-a refugiat Alex Militaru după despărțirea de Carmen Grebenișan. Anunțul lui, deși spunea că nu se pune problema de divorț
Close