Euroins a rămas fără autorizație de funcționare! Data limită până la care clienții români pot să depună cereri de despăgubire
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 22.03.2023 la 10:00
Actualizat pe 22.03.2023 la 10:00
Problemele Euroins au ajuns în atenția tuturor în ultima perioadă. După ce a încercat să dea în judecată statul român și să se opună retragerii licenței, compania de asigurări a rămas fără autorizație de funcționare, care a fost publicată în Monitorul Oficial. Clienții au o dată limită până la care să depună cereri de despăgubire.
- Retragerea autorizației Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial
- Clienții au o dată limită până la depunerea cererilor de despăgubire
Euroins a dat de probleme din ce în ce mai mari. Retragerea autorizației de despăgubire a fost depusă în Monitorul Oficial, astfel că decizia este definitivă. Clienții au șansa să fie despăgubiți, dacă vor depune la timp cererile în acest sens. Iată care este aceasta.
Euroins a rămas fără autorizație de funcționare
După ce a aflat că îi va fi retrasă licența, Euroins a decis să dea în judecată statul român. Însă, vestea proasta a apărut abia acum, când i-a fost retrasă autorizația de funcționare, iar decizia a fost depusă deja în Monitorul Oficial.
Se pare că firma de asigurări nu s-a conformat regulamentului, astfel că acesta este motivul acestei decizii. Directorul de comunicare a spus că nu s-a luat această decizie din motive economice, așa cum ar crede mulți oameni.
Având în vedere că decizia a fost deja pubicată în Monitorul Oficial, clienții acestei companii pot să depună deja cereri de despăgubire începând din acest moment. Din punct de vedere al plăților, se pare că acestea se vor putea face la 60 de zile după ce decizia a fost publicată.
Lucrurile devin mai grave abia după 90 de zile de la procedura de faliment a companiei. După acest termen, polițele clienților expiră automat.
Compania a cerut despăgubiri de 500 milioane de euro
Înainte ca decizia de retragere a autorizației să fie depusă în Monitorul Oficial, Euroins a încercat să se opună retragerii licenței, spunând că este o procedură care nu respectă legile. Din acest motiv, a dat în judecată statul român și a cerut depăgubiri uriașe, de 500 de milioane de euro.
Însă, în cele din urmă decizia de retragere s-a demonstrat că rămâne valabilă și a devenit realitate, în urmă cu puțin timp.
Citește și: Ce trebuie să știe clienții Euroins despre RCA. Ce se întâmplă dacă faci accident