Evadare ca-n filme, în Neamț! Un bărbat a fugit din carantină ca să-și bată soacra

Evadare ca-n filme, în Neamț! Un bărbat a fugit din carantină ca să-și bată soacra © tvmneamt.ro

Filmele americane sunt mic copil față de acțiunea care are loc la noi în țară. De data aceasta, actorul principal este un bărbat din Neamț, care a ajuns de doua ori într-o zi pe mâna poliției, la doar o oră diferență. Cum a reușit individul această „performanță”?

Un bărbat din Neamț a ajuns vedetă locală, fiind primul cetățean din județ care a fost trimis în judecată pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cum a început povestea nemțeanului?

Inițial, bărbatul se întorsese din Italia și a fost izolat la domiciliu pentru 14 zile. Acesta și-a dat seama că statul în casă nu e de el, astfel că după o săptămână a decis sp iasă la plimare, și chiar să bea și cateva pahare pentru a sărbători. Între timp, și-a adus aminte de neînțelegerile avute cu soacra lui, motiv pentru care s-a dus chitit la domiciliul acesteia.

Femeia și-a dat seama că individul a venit să facă scandal, astfel că a chemat Poliția.

„Bărbat de 35 de ani, din Piatra Neamţ, se afla în autoizolare din 18 martie. A ieşit, a consumat alcool, iar pe fondul acestuia s-a dus la soacră acasă pentru a genera scandal. Aceasta a sesizat în mod direct autorităţile, iar bărbatul a fost dus în centrul de carantină”, a anunțat Prefectura Neamţ.

Oamenii legii l-au reținut pe bărbat și l-au dus la centrul de carantină. După doar o oră, polițiștii au fost solicitați din nou, pentru aceeași persoană. Ce s-a întâmplat totuși?

Bărbatul nu a suportat ideea de a sta închis în casă, dar minte carantinat într-un loc străin. Iar dacă alcoolul încă își făcea efectul, individului i-a venit o ideea „genială”, semn că în izolare s-a uitat la cam multe filme.

Operanțiunea „evadarea” a eșuat

Bărbatul și-a făcut din cearceafuri o funie și a încercat să coboare pe fereastră, de la etajul doi al centrului de carantină în care a fost plasat. „Funia” a cedat, iar nemțeanul a căzut în gol, suferind o fractură deschisă, însă starea sa este bună, potrivit Prefecturii Neamț.

„La data de 11.05.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352, alin. 1, Cod penal.

În fapt, la data de 24.03.2020, în jurul orelor 18:50, inculpatul a părăsit camera centrului de carantină instituţionalizată din cadrul Liceului Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamţ, situată la etajul 2 al clădirii, în care a fost amplasat în carantină, folosind cearşafurile din cameră pentru a coborî pe fereastră, circumstanţe în care a căzut”, conform unui comunicat al Parchetului Piatra Neamţ.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, acesta fiind în prezent în camera preliminară, însemnând că ancheta se poate prelungi chiar și până la două luni.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă de la șase luni la doi ani de închisoare, sau amendă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro