Examen pentru permis de conducere fără examinator în dreapta la proba practică! Vestea așteptată de toată lumea

Examen pentru permis de conducere fără examinator în dreapta la proba practică! Vestea așteptată de toată lumea © Fotografie simbol: arhivă

Veste surprinzătoare pentru cei care și-au propus să obțină permisul de conducere. Aceștia ar putea susține proba practică fără un examinator pe scaunul din dreapta. 

Potrivit Antena 3, o nouă aplicație ar putea duce la eliminarea polițistului care examinează elevul pe parcursul traseului. Acesta ar putea fi înlocuit cu o aplicație care să studieze atât traseul, cât și comportamentul celui aflat la volan. După examen, aplicația poate decide dacă elevul este pregătit sau nu pentru a ajunge în trafic.

Aplicația ar putea fi folosită pe un telefon montat pe parbriz, dar și multe camere video, localizare GPS și giroscop. 

De asemenea, la începutul anului s-a decis ca în București traseul pentru examenul auto să fie schimbat din cauza aglomerației din oraș. dat fiind faptul că elevii nu pot circula decât cu 10 - 15 km/h din cauza traficului, autoritățile au decis să facă o schimbare.

Vor fi folosite trasee noi și chiar și o parte din centura Capitalei pentru ca examinatorul să își dea seama dacă elevul este sau nu pregătit să meargă singur în trafic. 

Un nou proiect de lege apărut în luna octombrie 2019 aduce schimbări cu privire la examenul medical obligatoriu pentru a obține permisul de conducere. Viitorul șoferi ar trebui să facă și un control pneumologic. Acest control ar ajut la identificarea riscului de apnee în somn.

Ce examene medicale sunt necesare: oftalmologie, ortopedie, traumatologie, otorinolaringologie, neurologie, psihiatrie și medicină internă.


facebook whatsapp twitter pinterest