EXCLUSIV / Adevărul despre boala lui Leo de a Strehaia / Decizie de ultimă oră a medicilor

+3 click pentru
galerie

Medicii au luat, ieri, o decizie neaşteptată în cazul lui Leo de la Strehaia, care a ajuns, conform familiei, în pragul morţii, la Urgenţe.

Surse medicale din cadrul Spitalului Elias au dezvăluit, ieri, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că Leo de la Strehaia va fi trimis acasă, fiindcă nu există motive temeinice pentru ca pacientul să mai rămână sub supravegherea cadrelor medicale. “A fost examinat de mai mulţi specialişti, inclusiv neurologi şi cardiologi, însă starea pacientului este stabilă şi nu există motive să rămână internat. Astfel, urmează să fie externat”, au declarat sursele amintite. Boala gravă invocată de Leo de la Strehaia, pe numele real Mihai Ion Stelică, a apărut brusc după ce judecătorii au decis să îl aresteze preventiv, într-un dosar în care “Prinţul ţiganilor” este acuzat de înşelăciune în formă continuată. Imediat, Leo de la Strehaia a atacat decizia magistraţilor şi s-a dus la spital, unde a stat pe toată durata procesului. Însă, cum în urmă cu trei zile Judecătoria Sectorului 1 i-a admis cererea de înlocuire a arestării cu cea a controlului judiciar, Leo s-a simţit mai bine, iar medicii au decis să îl externeze. Aşa că, din spital, pleacă direct acasă.

Acelaşi dosar, aceiaşi judecători, două sentinţe diferite

În urmă cu trei zile, judecătorii care l-au arestat la începutul lunii pe Leo au decis să îl lase în libertate, deşi între timp nu s-au schimbat nici datele din dosar, nici Codul Penal: “Admite cererea inculpatului Mihai Ion Stelică. Înlocuieşte măsura arestării preventive luate prin Încheierea nr. 399/30.07.2019 a Tribunalului Bucureşti în dosarul nr. 21327/299/2019, definitivă, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea măsurii arestării preventive la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este arestat sau deţinut în altă cauză. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, pentru prezenţi, respectiv de la comunicare, pentru absenţi. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 20.08.2019, ora 10.20”. În mod bizar, aceiaşi magistraţi de la Judecătoria Sectorului 1 hotărâseră, cu doar câteva zile înainte, să îi respingă cererea şi să îl ţină în arest pe Leo. Ce s-a schimbat între timp şi cum a fost posibil ca aceiaşi judecători să dea două sentinţe total diferite, în acelaşi dosar, într-un interval de două săptămâni, nimeni nu ştie… “În baza art. 242 al. 2 C. proc. pen. respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, formulată de inculpatul Mihai Ion Stelică. În baza art. 275 alin. (2) C.proc.pen., obligă inculpaţii la plata sumei de 100 lei, (câte 50 de lei fiecare ) reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 2.08.2019”, hotărâseră aceiaşi judecători, la începutul lunii.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro