EXCLUSIV / Afacere dubioasă cu sistemul care le putea salva pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu / Cine face bani de pe urma copiilor dispăruţi?

+10 click pentru
galerie

Sistemul de salvare a copiilor răpiţi care s-a dovedit inutil în cazul Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu - deşi a costat sute de mii de euro - produce bani pentru nişte particulari cu legături la vârful Poliţiei Române.

Resuscitat la mişto, acum două luni, când a fost înregistrat din nou domeniul alertarapirecopil.ro (captură jos), pentru a justifica, probabil, sutele de mii de euro din fonduri europene, site-ul Poliţiei Române a devenit o rampă de lansare pentru nişte patroni descurcăreţi.

Site-ul, care a fost inactiv ani la rând, deşi s-au “pompat” în el sute de mii de euro din fonduri europene, conţine două comunicate de presă, ambele din 2011. În condiţiile în care domeniul a fost redeschis în august 2019!

Culmea, singurele comunicate din 2011, publicate în 2019, nu conţin detalii cu privire la vreo răpire sau la vreun copil salvat din mâinile agresorului, nici măcar la cazul Caracal, ci la nişte conferinţe de presă care au fost organizate, în condiţii de lux, în momentul lansării sistemului naţional “Alertă răpire copil!”.

Site-ul figureză ca fiind administrat de un anume Ionuţ Daniel B. (foto sus), care deţine o adresă de e-mail validă pe domeniul politiaromana.ro, deşi ultima lui declaraţie de avere este din 2011 (capturi jos), iar surse oficiale au dezvăluit pentru SPYNEWS că ofiţerul amintit ar fi ieşit la pensie de mult timp, deşi nici n-a trecut bine de 40 de ani.

Referitor la acest lucru, surse din Poliţia Română au declarat, ieri, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că fostul ofiţer apare ca administrator al site-ului din cauza unei erori: „Persoanele care administrează în prezent site-ul au folosit, la redeschiderea lui, aceleaşi coduri ca în 2011, preluând toate informaţiile de acolo. Ofiţerul care figurează ca administrator nu se mai ocupă de el, deoarece nu mai este angajat al Poliţiei Române. Numele lui a fost publicat dintr-o eroare, care va fi remediată”.

În timp ce pagina web a sistemului naţional “Alertă răpire copil!” apare că este administrată de o persoană care nu mai lucrează în Poliţia Română de opt ani, site-ul pare locul ideal pentru promovarea unor afaceri dubioase. La rubrica “Sfaturi pentru copii”, Poliţia Română face trimitere către site-ul copiidisparuti.ro, deţinut, conform datelor oficiale, de un alt particular.

Ajunşi prin intermediul Poliţiei Române pe site-ul amintit, internauţii sunt redirecţionaţi, cu ajutorul unor link-uri active, spre diferite magazine virtuale, poliţiştii contribuind, astfel, pe bani publici, la racolarea clienţilor pentru patronii descurcăreţi.

Referitor la acest parteneriat dubios, reprezentanţii Poliţiei Române au declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS: „Se vor efectuta verificări şi se vor lua măsurile care se impun”.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest