EXCLUSIV / Cannabis vândut copiilor cu „verde” de la Antidrog / Bârlogul traficanţilor, în apartamentul unor notari celebri

+5 click pentru
galerie

Traficanţii au ajuns să vândă cannabis chiar sub nasul procurorilor şi poliţiştilor antidrog, care par neputincioşi în lupta cu indivizii care fac profituri uriaşe pe spinarea copiilor îndemnaţi să fumeze „iarbă” din recolta proprie.

Toleraţi de DIICOT şi DCCO, reprezentanţii unui SRL de apartament au ajuns să facă profituri uriaşe din vânzarea seminţelor de cannabis, prin intermediul unui site. „Sigur, discret şi rapid”, după cum chiar vânzătorii de cannabis explică, oricine poate comanda diverse sortimente de seminţe, pentru a cultiva cânepă cu mai mult sau mai puţin THC.

Chiar dacă reprezentanţii firmei – care funcţionează de mai bine de doi ani, sub nasul DIICOT şi DCCO - susţin că vând seminţele pe post de suvenir şi îi „avertizează” pe clienţi că nu ar trebui să le planteze, pe acelaşi site sunt menţionate detalii despre perioada de germinare a seminţelor respective, despre cât durează până când ajunge planta la maturitate şi se precizează chiar şi câtă „iarbă” poate fi recoltată de la o plantă crescută din "sămânţa-suvenir".

De altfel, seminţele de cannabis vândute la liber, precum pătrunjelul, au ajuns subiect de discuţie pe unul dintre cele mai cunoscute forumuri, frecventat în proporţie de 99% de copii şi adolescenţi. Cu o seninătate incredibilă, un puştan a întrebat dacă seminţele cumpărate de pe site-ul respectiv sunt bune pentru a cultiva propria plantaţie de cannabis, acasă, iar un altul i-a retezat-o dur: „Chiar te aştepţi să îţi răspundă cineva?”

În timp ce poliţiştii şi procurorii sunt într-o vacanţă de sărbători prelungită – reprezentanţii DIICOT au explicat că şefii instituţiei pot fi găsiţi abia săptămâna viitoare, aşadar traficanţii de droguri îşi pot face de cap -, reporterii SPYNEWS au încercat să afle mai multe informaţii despre firma care vinde cannabis oricui, cu un simplu click. Astfel, reporterii noştri au descoperit că firma de apartament a avut în 2017 o cifră de afaceri de 2.354 lei, iar în 2018 de 223.397 lei. În 2018, firma a plătit datorii de 25.000 de lei şi a declarat un profit de 137.454 lei, spre deosebire de 2017, când a înregistrat pierderi.

În prezent, SRL-ul are sediul social în zona Grozăveşti din Capitală, însă, anterior, a funcţionat în apartamentul deţinut de nişte notari publici celebri, în zona Pasajului Mărăşeşti. Semn că vânzătorii de cannabis pot face uneori combinaţii avantajoase şi cu funcţionarii giraţi de Ministerul Justiţiei.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro